Broncho-Vaxom Children, 3,5 mg, capsule

Substanță activa
DIVERSE
Clasa ATC
J07XN
Format
capsule
Afecțiuni
infecţii recurente ale căilor respiratorii şi acutizări ale bronşitelor cronice
Producător
Om Pharma
Acțiune terapeutică
Prevenirea infecţiilor recurente ale căilor respiratorii şi acutizărilor bronşitelor cronice

Ce este Broncho-Vaxom Children şi pentru ce se utilizează

Compoziţie

Broncho – Vaxom Children

O capsulă conţine liofilizat de lizate bacteriene de Haemophilus influenzae, Diplococcus pneumoniae, Klebsiella pneumoniae şi ozaenae, Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes şi viridans, Neisseria catarrhalis: 3,5 mg şi excipienţi: conţinutul capsulei – galat de propil anhidru, glutamat monosodic, amidon pregelatinizat, stearat de magneziu, manitol; capsula – indigotină (E 132), dioxid de titan (E 171), gelatină; cerneala de inscripţionare – Shellac, cărbune vegetal (E 153).

Grupa farmacoterapeutică: alte vaccinuri antibacteriene

Indicaţii terapeutice

Imunoterapie. Prevenirea infecţiilor recurente ale căilor respiratorii şi acutizărilor bronşitelor cronice.

Tratament adjuvant în infecţiile acute ale căilor respiratorii.

Înainte să luaţi Broncho-Vaxom Children

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componenţii produsului.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni

Nu se cunosc până în prezent interacţiuni cu alte medicamente.

Atenţionări speciale

Copii

Pe baza datelor existente până în prezent, administrarea Broncho – Vaxom la copiii mai mici de 6 luni nu este recomandată datorită imaturităţii sistemului lor imunitar.

Sarcina şi alăptarea

Studiile asupra funcţiei de reproducere la animale au demonstrat că nu există risc pentru făt dar nu sunt disponibile studii controlate privind administrarea la gravide.

În ceea ce priveşte alăptarea nu au fost efectuate studii specifice şi nu au fost raportate date până în prezent.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Broncho – Vaxom este puţin probabil să influenţeze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cum să luaţi Broncho-Vaxom Children

Doze şi mod de administrare

Tratament profilactic şi/ sau tratament de consolidare: 1 capsulă pe zi pe stomacul gol 10 zile consecutiv pe lună, timp de 3 luni.

Tratamentul episoadelor acute: 1 capsulă pe zi pe stomacul gol până la dispariţia simptomelor (dar cel puţin 10 zile). În cazul în care este necesar tratament antibiotic Broncho – Vaxom se va administra asociat, de preferat, de la începutul tratamentului.

Copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 12 ani: aceeaşi schemă de tratament ca şi pentru adulţi, Broncho – Vaxom Chlidren conţinând jumătate din doza Broncho – Vaxom Adults.

Notă: capsulele de Broncho – Vaxom Chlidren pot fi desfăcute. Dacă un copil prezintă dificultate la înghiţire conţinutul capsulelor poate fi dizolvat în lichid (suc de fructe, lapte, etc).

Reacţii adverse posibile

Reacţii adverse

Incidenţa totală a reacţiilor adverse în studiile clinice este 3-4%. Cel mai frecvent s-au raportat tulburări gastro-intestinale (greaţă, dureri abdominale, vărsături), reacţii dermatologice (erupţii cutanate, urticarie) şi tulburări respiratorii (tuse, dispnee, astm bronşic) ca şi tulburări generalizate (febră, oboseală, reacţii alergice).

În caz de tulburări gastro-intestinale persistente tratamentul trebuie întrerupt. În caz de reacţii cutanate şi tulburări respiratori persistente tratamentul trebuie întrerupt pentru că acestea pot constitui reacţii alergice.

Supradozaj

Nu se cunosc cazuri de supradozaj până în prezent. Ţinând cont de compoziţia Broncho – Vaxom şi rezultatele testelor de toxicitate efectuate la animale, supradozajul este puţin probabil.

Cum se păstrează Broncho-Vaxom Children

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Ambalaj

Cutie cu 3 blistere a câte 10 capsule. Cutie cu 9 blistere a câte 10 capsule.

Producător

Om Pharma, Elveţia

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Om Pharma
22, rue du Bois-du-Lan, 1217 Meyrin/ 2 Geneva, Elveţia

Data ultimei verificări a prospectului Februarie 2004

*CSID.ro nu recomandă administrarea de medicamente fără un consult medical și prescripția medicului. Este foarte periculos să luați medicamente fără recomandarea medicului. Medicamentele au efecte adverse, iar unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului este o informație orientativă, sunt medicamente care pot fi nocive doar în anumite condiții, ce nu sunt menționate pe prospect. GÂNDUL MEDIA NETWORK SRL nu este responsabilă pentru aplicarea defectuoasă sau nereușită vreunui tratament bazat pe opinii sau păreri neavizate. Informația prezentată în prospect poate include inacurateți de ordin tehnic sau erori de tastat. Informațiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "așa cum sunt" fără garanții de nici un fel

Vezi Prospecte Medicamente în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being