Taraji P. Henson, despre lupta cu depresia. Cum a ajutat-o sportul

Taraji P. Henson poveștește că a realizat că trebuie să aducă o schimbare în momentul în care s-a trezit cu firimituri în pat și pufuleți pe față.
  • Publicat:
Taraji P. Henson, despre lupta cu depresia. Cum a ajutat-o sportul
Foto: Instagram

Pandemia de COVID a adus schimbări majore în viețile multora dintre noi, iar aceste schimbări au venit total neașteptat. Actrița Taraji P. Henson se numără și ea printre aceștia și în mare parte din timp a făcut cam ce am făcut cu toții: am învățat să facem banana bread și cafea dalgona. Din păcate, vedeta nu a putut să nu observe că această perioadă și stilul de viață din izolare au început să aibă un impact negativ asupra sănătății sale mentale.

Într-un interviu pentru Women’s Health, Taraji P. Henson poveștește că a realizat că trebuie să aducă o schimbare în momentul în care s-a trezit într-o dimineață cu firimituri în pat și pufuleți pe față.

„Atunci am realizat că trebuie să fac ceva să mă simt bine sau altfel depresia va lua ce e mai bun din mine. Când am parte de acele endorfine, sunt cu totul și cu totul altă persoană”, povestește actrița.

Cum a trecut Taraji P. Henson peste depresie

Nu este prima oară când vedeta vorbește deschis despre lupta cu depresia și anxietatea. Anul trecut în decembrie a mărturisit că a avur gânduri sinucigașe la începutul pandemiei Într-un episod din propria serie de pe Facebook, Peace of Mine with Taraji, actrița a dezvăluit că s-a confruntat cu dificultatea de a se da jos din pat, iar gândurile pe care le avea în acel moment erau cât se poate de scăzute. În prezent, vedeta se simte mai bine și a reușit să treacă peste aceste momente dificile prioritizându-și sănătatea mentală. Cum face asta? Se antrenează alături de antrenaorul vedetelr, Mike T, de cinci ori pe săptămână, lucru care o ajută să-și țină conectate mintea și corpul. Merge 16 minute pe bandă, iar mai apoi urmează o oră de antrenament cu greutăți, cario și o muncă amplă depusă pentru abdomen și oblici.

Indiferent de tipul de antrenament pentru care optezi, te poți bucura de numeroase beneficii demonstrate de știință, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. După un antrenamment te simț mai calm pentru câteva ore, iar starea de bine ajută la îmbunătățirea minții și dispoziției.

„Vreau ca oamenii să știe că nu este niciodată prea târziu pentru nimic. Poți să ai grijă de sănătatea ta și să faci ce-ți place”, spune vedeta.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Adele: ce a implicat procesul de slăbire
Adele: ce a implicat procesul de slăbire
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân