Actriţa Iulia Verdeş: ”Mănânc orice, dar ţin cont cât şi când”

Iulia Verdeş este dinamică, munceşte cu plăcere în teatru şi cinematografie. Am aflat amănunte despre stilul ei de viaţă şi proiectele în care este implicată.
  • Publicat:
Actriţa Iulia Verdeş: ”Mănânc orice, dar ţin cont cât şi când”
Actriţa Iulia Verdeş. foto arhiva personală

Am întâlnit-o pe Iulia după ce am vizionat piesa de teatru Hotel Europa, piesă care m-a bulversat, recunosc. Iulia interprează în această piesă aparent cu mare uşurinţă mai multe roluri ale unor imigrante din diverse părţi ale lumii, trezite la dura realitate. Am stat de vorbă cu ea despre stilul ei de viaţă şi actorie. I-am remarcat zâmbetul molipsitor.

Actriţa poate fi văzută în luna februarie în spectacolul Gaiţele (producţie Teatrul Tony Bulandra, Târgovişte) la Iaşi, Botoşani, Bucureşti, Ploieşti şi Constanţa, în spectacolele ”Carmen” şi ”Nunta lui Figaro” tot în Târgovişte. În martie o puteţi vedea în Hotel Europa pe scena Teatrului Naţional Bucureşti. Tot în martie o să aibă loc premiera spectacolului ”Sonata Kreutzer” în regia lui McRanin, în Târgovişte, iar în cinema tot în martie va rula filmul “Să nu ucizi” unde joacă şi ea.

CSÎD: Cât de des zâmbeşti? Zâmbeşti şi necunoscuţilor?
Iulia Verdeş:
Cât de mult pot, îmi face mie bine dar şi celor din jurul meu, care se luminează instantaneu la vederea unui zâmbet. Sigur, un zâmbet trimis către un necunoscut îi poate face ziua mai frumoasă, iar asta nu poate decât să mă bucure. 

CSÎD: Iulia, cum îţi păstrezi optimismul?
Iulia Verdeş:
Sunt o persoană optimistă din fire. Cred că cel mai mult mă ajuta familia, prietenii şi pisica mea. Tatăl meu m-a învăţat că există o rezolvare la orice, aşa că în general încerc văd doar soluţii, nu şi probleme, iar asta mă face să îmi menţin starea pozitivă indiferent de ce s-ar întâmpla în jurul meu. 

Iulia Verdeş – actoria singura cale

CSÎD: De ce ai ales să fii actriţă? 
Iulia Verdeş:
Nu cred că se pune problema de ales. Actoria a fost singura direcţie, singura cale pe care am văzut-o încă din copilărie şi am mers cu toată încrederea şi am luptat cu stoicism pentru ea. Calea mea.

Dimineţi cu cafea şi vocalize

CSÎD: Cum arată o zi din viaţa ta – astăzi de exemplu?

Iulia Verdeş: Întotdeauna o zi bună începe cu o cafea. Nu este vorba de cafea în sine, cât despre timpul petrecut bând cafea şi gândindu-mă la planuri.
De obicei, dimineaţa îmi surprind vecinii cu vocalizele mele şi exerciţiile de dicţie, merg la audiţii, citesc, mă lupt cu traficul din Bucureşti, merg la repetiţii, am spectacol, poate mai văd şi un film. În ultima vreme sunt foarte activă şi asta pentru că indiferent dacă am ceva de făcut sau nu în ziua respectivă, am încercat să menţin un echilibru şi să mă trezesc mereu la aceeaşi oră. E foarte greu la început, dar cu timpul te obişnuieşti şi devine o a doua natură.

Iulia Verdeş – Apă la discreţie

CSÎD: Ce mănânci?
Iulia Verdeş:
Nu am diete, nu evit nimic. Sunt gurmandă, pofticioasă şi nu-mi refuz nimic. În schimb am grijă să mănânc echilibrat. Nu-mi lipsesc fructele şi nu plec de acasă fără să fi mâncat micul dejun. Ah! Şi beau multă, multă apă. Face minuni.

CSÎD: Ai ţinut diete de slăbire? 
Iulia Verdeş
: N-aş numi-o dietă de slăbire, ci mai degrabă am încercat să fiu mai organizată şi mai atentă când mănânc şi cât mănânc. Adica puţin control şi nişte voinţă.

Iulia Verdes

Fotografii – arhiva actriţei

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân