Halle Berry ține această dietă de 30 de ani din cauza unei boli de care suferă

  • Publicat:
Halle Berry ține această dietă de 30 de ani din cauza unei boli de care suferă
Sursa foto: Profimediaimages.ro

Actrița Halle Berry (54 de ani) a fost diagnosticată cu diabet la doar 22 de ani. Din acest motiv, ea a fost nevoită să urmeze un regim alimentar special, bogat în grăsimi, dar sărac în carbohidrați. Acest regim este cunoscut astăzi sub numele de dieta ketogenică. 

„A fost o perioadă pe care nu o voi uita niciodată. A trebuit să îmi regândesc complet stilul de viață, dieta. De 30 de ani țin același regim, dieta ketogenică”, spune Halle Berry.

Actrița susține că această dietă a ajutat-o să își țină sub control afecțiunea, dar și să își mențină silueta.

Ea crede că dieta keto a ajutat-o să slăbească rapid după sarcină și să țină la distanță semnele de îmbătrânire.

Ce mănâncă Halle Berry pentru a ține sub control diabetul

Dacă ești într-o situație similară, poți să ții sub control diabetul de tip 2 cu această dietă. Vei fi mai puternic din punct de vedere mental, pielea va fi mai sănătoasă, acneea se va vindeca. Regimul ăsta e bun și pentru dureri de cap, scria actrița într-o postare pe Instagram.

Antrenorul personal al vedetei a dezvăluit care sunt alimentele preferate ale acesteia: friptură de pui sau de vită la grătar, creveți la tigaie, pește, salată, fasole verde, roșii, măsline, omletă cu ardei gras și ceapă, înghețată de avocado, nuci, semințe, chipsuri de kale, piure de cartofi dulci și conopidă, batoane proteice și cafea cu unt sau ulei de cocos.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Halle Berry (@halleberry)

Halle Berry a mărturisit în cadrul unui interviu pentru Women’s Health că dieta ketogenică a ajutat-o să își țină în frâu pofta de dulciuri și să nu tânjească după carbohidrați.

Ce spun studiile despre dieta ketogenică și diabet

Chiar dacă actrița susține că dieta ketogenică a fost ideală pentru condiția ei medicală, cercetările nu sunt atât de categorice sau, cel puțin, încă nu s-a descoperit că acest regim ar avea un efect benefic semnificativ în cazul pacienților cu diabet.

Un studiu pe un eșantion mic de participanți din 2005 arăta că dieta ketogenică ar putea ajuta la reglarea glicemiei.

Însă un alt studiu ceva mai recent, din 2019, sugera că regimul alimentar sărac în carbohidrați, așa cum este dieta keto, nu este tocmai indicat pentru persoanele cu diabet.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Keto Diet (@keto_personal_diet)

De asemenea, cercetătorii notau că dieta ketogenică ar duce la oboseală și niveluri scăzute de energie, mai ales în cazul pacienților cu diabet de tip 1.

În concluzie, pentru ținerea sub control a diabetului și personalizarea regimului alimentar, cel mai indicat este să ceri sfatul medicului nutriționist-diabetolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân