Ce este dispepsia ulceroasă, boala care i-a dat de furcă și Paulei Chirilă

  • Publicat:
Ce este dispepsia ulceroasă, boala care i-a dat de furcă și Paulei Chirilă
Sursa foto: instagram @paulachirila

Paula Chirilă are un început de ulcer, o afecțiune foarte dificilă și des întâlnită. Pe lângă aceasta, se pare că îndrăgita vedetă suferă și de hernie de disc și din pricina tratamentului administrat pentru această suferință, ea a dezvoltat ceea ce medicii numesc dispepsie ulceroasă.

Paula Chirilă, din ce în ce mai îngrijorată din cauza unei afecțiuni grave

„E un început de ulcer. Dispepsie ulceroasă se numește, trebuie să țin regim. Am luat tot felul de pastile pentru durerile cauzate de hernia de disc. Mi s-a spus să nu mai fac așa ceva”, a declarat Paula Chirilă.

Mai mult, aceasta a dezvăluit faptul că în urma efortului intens, afecțiunea s-a agravat: „Am vorbit cu medici la telefon, mi-au spus ce am. S-au tasat niște chestii. A prins un pachet de nervi și atât a fost. A fost foarte urât. Nu puteam respira, nu puteam mânca, nu puteam dormi, nu puteam să mă mișc de pe o parte pe alta, a fost absolut sinistru”, a mărturisit vedeta.

Citește și: 10 informații pe care trebuie să le știi despre ulcerul gastric

Dispepsia ulceroasă: cauze și tratament

Dispepsia, numită și indigestie, înseamnă disconfort sau durere în abdomenul superior și senzația de plenitudine imediat după ce începi să mănânci.

Simptomul predominant al acestei boli este durerea, aceasta fiind localizată în partea de sus a abdomenului, mai exact, în capul pieptului.

Cât despre cauzele acestei boli, acestea pot fi de ordin organic, făcând referire la afecțiunile tubului digestiv, adică afecțiuni ale esofagului, ale stomacului. Pe scurt, vorbim despre gastrită, un ulcer gastric sau duodenal.

Având în vedere cât de numeroase și de variate sunt cauzele sindromului dispeptic, și opțiunile de tratament sunt diferite. Intensitatea simptomelor este cea care îl ajută pe medic să decidă care este tratamentul adecvat în cazul fiecărui pacient, unii dintre ei simțindu-se mai bine după o ajustare a dietei, alții necesitând tratament medicamentos.

Sindromul dispeptic poate fi ameliorat printr-o serie de adaptări ale stilului de viață care includ:

  • menținerea unei greutăți corporale optime
  • evitarea hainelor stramte
  • programarea meselor cu minimum 3 ore înainte de culcare
  • dormitul pe plan înclinat
  • renunțarea la fumat

De asemenea, există mai multe categorii de medicamente pe care le poate recomandă medicul atunci când vine vorba despre tratarea sindromului dispeptic:

  • substanțe care blochează secreția de acid gastric
  • medicație împotriva balonării
  • antidepresive
  • substanțe medicamentoase care accelerează evacuarea gastrică
  • antibiotice

Citește și: Cum facem diferența între gastrită și ulcer?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân