Abcesul renal, afecțiune rară de care a suferit și actrița Alina Pușcaș: „Nu am știut că există așa ceva“

  • Publicat:
Abcesul renal, afecțiune rară de care a suferit și actrița Alina Pușcaș:  „Nu am știut că există așa ceva“
Sursa foto: instagram @alinapuscas

În iarna anului trecut, Alina Pușcaș a trecut prin clipe dificile. Actrița a fost diagnosticată cu abces la rinichi, o afecțiune destul de rar întâlnită și la care nu se aștepta.

Diagnosticul primit de Alina Pușcaș, după ce a ajuns de urgență la spital: „Sunt rare cazurile”

„Se pare că e vorba, de fapt, despre un abces pe rinichi. Eu nici măcar nu am știut că există așa ceva, se pare că sunt rare cazurile”, a declarat actrița la acea vreme.

Aceasta a fost internată de urgență după ce a făcut febra de mai multe ori, iar tratamentele tradiționale nu și-au mai făcut efectul.

Citește și: Complicația severă care se poate manifesta prin durere abdominală intensă și febră

Abcesul renal: cauze și tratament

Abcesul renal este o afecțiune rară, ce apare în general că o complicație a unor probleme destul de frecvente (inflamația rinichilor, calculi renali, reflux vezico– ureteral). Ocazional, un abces renal poate fi determinat de o infecție din orice regiune a corpului.

Alți factori favorizanți ai unei infecții urinare persistente sunt:
-diabetul zaharat
-vezica neurogenă
-sarcina
-stricturi ureterale
-reflux vezico-ureteral

Pacienții cu abces renal pot avea febră, frisoane, durere abdominală, scădere în greutate și o senzație vagă de disconfort. Micțiunea poate fi dureroasă și uneori, urina conține sânge. Recunoașterea bolii se face destul de târziu, deoarece simptomele sunt vagi, iar afecțiunea este rară.

Simptomele abcesului renal tind să se manifeste în medie 11 zile înainte de diagnosticarea corespunzătoare. Cu toate acestea, doar 35% dintre pacienți sunt diagnosticați corect atunci când sunt internați. Acest lucru este cauzat de lipsa de date clinice specifice.

Testele de diagnostic includ:

  • Teste de sânge
  • Tomografie computerizată (tomografie)
  • Analiză urinei și o cultură de urină

Tratamentul constă în administrarea de antibiotice, iar dozele se vor ajusta în corelație cu funcția renală care este deficitară uneori.

În concluzie, abcesele renale sunt complicații severe care necesită asistență medicală imediată.

Citește și: Infecția urinară nu iartă ambele sexe

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân