Camelia Șucu, despre dietă și stil de viață sănătos: „Nu există o cheie a sănătății care să stea agățată într-un singur cui” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Camelia Șucu nu mai are nevoie de nicio introducere: este o femeie fascinantă, de o forță incredibilă, iar noi astăzi am avut ocazia o cunoaștem mai îndeaproape căci frumoasa afaceristă ne-a acordat un interviu exclusiv.

Am vorbit despre dietă și nutriție, dar și despre un stil de viață sănătos per ansamblu. Iată ce ne-a declarat Camelia!

Camelia Șucu, reguli esențiale pentru un stil de viață sănătos

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Camelia, un stil de viață sănătos?

Camelia Șucu:  Un stil de viață sănătos înseamnă, în mod poate surprinzător, câte puțin din toate. Nu există o cheie a sănătății care să stea agățată într-un singur cui. Un stil de viață sănătos e un stil echilibrat, în care te hrănești cu ingrediente de calitate și te bucuri de mese fără să faci excese, faci mișcare în ritmul tău și după puterile și plăcerile tale (nu toată lumea iubește același fel de sport, de pildă), încerci să gândești bine despre cei din jurul tău și să nu primești toxicitate, te hrănești intelectual, te deschizi, călătorești, te inspiri, te modelezi, evoluezi.

(…) Dacă am învățat ceva de-a lungul anilor este că un stil de viață sănătos e cel care ți se potrivește ție, pentru că trebuie să-l poți susține toată viața, bucurându-te în același timp de viață. El nu stă nici în diete, nici în ortorexie (adică mâncatul sănătos ca obsesie!), nu există vreun „holy grail” aici. Stilul de viață sănătos însă trebuie supravegheat, conștientizat, cultivat, împărtășit.

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Camelia Șucu: Mănânc echilibrat și câte puțin din toate, mă hidratez constant, iau vitamine, fac mișcare (alerg, înot, fac pilates), mă țin cu mintea trează în business – drept pentru care îmi vin idei care mă trimit înapoi la acțiune și uite așa se închide cercul pozitiv. 🙂

CSID: Cu reușești să îmbini munca și activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul periodic?

Camelia Șucu: Cu disciplină și cum am spus, cu conștientizare. Dacă am o durere de spate din cauza posturii de birou devin conștientă de ea și o adresez, n-o ignor. Cred că e important să fim atenți la mesajele pe care ni le da corpul nostru, să ni-l cunoaștem, să-i respectăm semnalele, să acționăm pentru sănătatea noastră. Există alternative la a merge la sală, dacă nu avem timp – alternative la îndemână, deloc costisitoare precum mersul pe jos. Foarte eficient, pe termen lung.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Camelia Șucu: Mănânc echilibrat, cum spuneam, încerc să mănânc enzimatic, cât mai raw, dar am nevoie și de proteină de calitate. Alimentația este baza și știm că piramida alimentației corecte e întotdeauna răsturnată, cu multe legume la …bază. Din fericire avem acces la informații pe toate canalele (poate avem chiar prea multă informație!)suntem probabil în cea mai informată epoca în care puteam fi, nu depinde decât de noi să alegem ce ni se potrivește, să ne selectăm și sursele de hrană dar și pe cele de informație, să nu înghițim tot ceea ce zboară în materie de modă sau trenduri. Să învățăm să ne cunoaștem nevoile, care întotdeauna sunt personale. Ce mi se potrivește mie în materie de dietă nu ți se potrivește ție.

Sunt medic la bază și știu că sănătatea e un rezultat al unei îngrijiri de durată, constanța, nu în hopuri, a tot ceea ce înseamnă trupul și psihicul – căci sunt foarte legate.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor, îndeosebi tinerilor, astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Camelia Șucu: Cu siguranță nu le lipsește informația. Le lipsește poate autodisciplina de a rezista tentațiilor de tot felul? Le lipsesc modelele autentice, poate? Le lipsește educația (care nu e totuna cu informația) și atenția în jurul subiectului, preocuparea în sine? Sau poate e gândul că atât cât ești tânăr sănătatea e by default. Dacă ar fi să le dau un sfat tinerilor, acesta ar fi! Să pornească în viață cât mai devreme această călătorie a preocupării active, conștiente, susținute, pentru sănătate. Cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Citește și: Alina Laufer, despre dietă și stil de viață sănătos: „Trebuie să mâncăm cât mai mult cu putință neprocesat, mâncare ce nu provine dintr-un ambalaj sau dintr-o pungă” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @cameliasucu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân