Boala incurabilă de care suferă Dan Reynolds, solistul de la Imagine Dragons. Cum reușește să se mențină într-o formă fizică de invidiat

  • Publicat:

Dan Reynolds (36 de ani), solistul trupei Imagine Dragons, care a susținut recent un concert în cadrul festivalului UNTOLD din Cluj-Napoca, suferă de două boli cronice inflamatorii greu de gestionat dacă nu sunt tratate în stadii incipiente. Pentru a ține sub control simptomele, el și-a schimbat complet stilul de viață și regimul alimentar.

Dan Reynolds suferă de spondilită anchilozantă și colită ulcerativă

Artistul a declarat în urmă cu mai mulți ani că a fost diagnosticat cu spondilită anchilozantă și colită ulcerativă.

„Nu am recunoscut niciodată public că sufăr de spondilită anchilozantă. Dar o fac acum, pentru că este parte din viața mea. Este o boală autoimună (…) Practic, propriul sistemul imunitar îți atacă articulațiile și faci artrită, chiar dacă ești tânăr. E destul de înfricoșător”, a declarat Dan Reynolds în fața a mii de fani, în cadrul unui concert din 2015.

Artistul a primit diagnosticul de spondilită anchilozantă la 24 de ani, dar crede că are această boală încă din adolescență, când avea simptome pe care nu și le putea explica și medicii nu reușeau să găsească o cauză.

„Durerea e la fel de puternică precum cea resimțită la dentist, când îți atinge un nerv. Din cauza inflamației, simțeam o durere insuportabilă în zona lombară, în articulațiile sacroiliace, în șolduri, în picioare. Am fost la nenumărați medici. Unii îmi spuneau că am sciatică, alții că am un disc deplasat”, mărturisește Dan Reynolds într-un interviu pentru everydayhealth.com.

Chiar dacă spondilita anchilozantă nu este curabilă, regimul alimentar strict, fizioterapia și anumite medicamente ajută la ameliorarea simptomelor şi pot încetini evoluţia bolii. Statisticile arată că bărbaţii sunt mai expuşi decât femeile riscului de spondilită anchilozantă. În cazul acestora, boala atacă mai devreme şi se poate manifesta mai agresiv.

„Când mă trezeam dimineața, rămâneam înțepenit ore în șir. Nu puteam să ajung la degetele de la picioare. Durerile erau groaznice în timpul nopții, nu puteam să dorm, mă întorceam de pe o parte pe alta încercând să găsesc o poziție cât mai confortabilă”, a adăugat artistul.

Artistul a fost nevoit să-și schimbe complet stilul de viață

Cele două afecțiuni cu care a fost diagnosticat Dan Reynolds l-au determinat pe acesta să ia măsuri pentru a-și ține sub control simptomele, astfel încât să fie în formă la numeroasele concerte susținute cu trupa Imagine Dragons.

Astfel, cântărețul a renunțat sau a încercat să limiteze cât mai mult consumul de pizza, burgeri, alimente procesate și pâine.

„Încă îmi plac aceste alimente, dar nu le mănânc zi de zi. Înainte eram înnebunit după pâine. Mâncam atât de multă pâine încât abia îmi încăpea în gură. Mâncam cereale de mai multe ori pe zi, mai ales înainte de culcare”, glumește Dan.

Medicul său i-a recomandat să urmeze o dietă antiinflamatoare, în care sunt evitate pâinea, lactatele și zahărul. În schimb, sunt indicate alimente precum peștele, carnea de pui, orezul și legumele. „Mănânc fructe pentru zahăr natural, dar evit orice aliment procesat care conține zahăr”, spune Dan.

Pe lângă modificările în ceea ce privește alimentația, Dan Reynolds a dezvoltat o nouă pasiune pentru fitness, el antrenându-se zilnic timp de 1-3 ore. În plus, fosta lui soție, Aja Volkman, l-a convins să încerce câteva poziții de yoga, iar în timp acestea l-au ajutat pe artist să prevină durerea și senzația de înțepenire.

„Când sunt în turneu, pun întotdeauna pe primul loc ceea ce mănânc. Să mănânci corect și sănătos poate fi scump, dar trebuie să faci acest sacrificiu pentru sănătatea ta. La fel și cu exercițiile. Poți găsi variante mai ieftine sau gratis. Ia-ți o saltea, pornește un clip pe YouTube, sunt multe tutoriale care te pot ajuta”, a adăugat Dan.

Dan Reynolds: Dacă eu nu sunt sănătos, nu pot face nimic pentru ceilalți

De asemenea, artistul subliniază că stresul joacă un rol foarte important în declanșarea simptomelor.

„Că ești sau nu o vedetă, stresul te afectează, vrei, nu vrei. Fii blând cu tine, elimină factorii stresori, caută metode prin care să îți liniștești mintea. Eu ascult podcasturi, merg la sală, citesc o carte… Prioritatea mea este sănătatea mea. Dacă eu nu sunt sănătos, nu pot face nimic pentru ceilalți. Nu pot fi un tată bun pentru copiii mei, nu pot fi un artist bun pentru fanii mei”, a recunoscut Dan Reynolds.

Dan Reynolds a divorțat recent de Aja Volkam, cu care are împreună 4 copii (Arrow, 10 ani; gemenii Gia James și Coco Rae, 5 ani; Valentine, 2 ani). Artistul este în prezent într-o relație cu Minka Kelly (43 de ani).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân