Lombosciatica – boala ce poate afecta echilibrul corpului dar și urinarea. Vezi din ce cauze apare lombosciatica

Medic neurolog; ”Chiar și persoanele tinere pot fi afectate de lombosciatică”
  • Publicat:
Lombosciatica - boala ce poate afecta echilibrul corpului dar și urinarea. Vezi din ce cauze apare lombosciatica
Din ce cauze apare lombosciatica, foto: Shutterstock

Afecțiunile coloanei vertebrale au un impact semnificativ atunci când vorbim despre starea de bine, sănătate, mobilitate. Din cauza sedentarismului, dar și supraponderabilității sau chiar a obezității pot apărea afecțiuni ale coloanei vertebrale. De asemenea, din cauză ridicării de greutăți pe termen lung sau chiar a sarcinii pot apărea diverse boli ce au ca simptom comun durerile de spate. Unele afecțiuni ale spatelui pot duce la desclanșarea altora – cum este cazul lombosciaticii. Am am aflat mai multe informaii despre cauzele lombosciaticii, simptome chiar de la un medic neurolog.

Cel mai lung nerv din corp este nervul sciatic. Lombosciatica apare din cauza comprimării acestui nerv. Din ce cauze se poate instala lombosciatica?”Această comprimare poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv hernia de disc, stenoză spinală (îngustarea canalului spinal), spondiloză (degenerarea vertebrelor și a discurilor intervertebrale), tumori spinale sau traumatisme vertebrale” a explicat dr. Oana Iosif, medic specialist neurochirurg.

Ce simpome apar când sciatic este comprimat?

Lombosciatica poate provoca durere în partea inferioară a spatelui, pe fese cu iradiere pe membrele inferioare, precum și slăbiciune, amorțeală sau furnicături în această zonă. La pacienții care au nervul sciatic comprimat mai se mai semnalează amorțeală și furnicături în membrele inferioare sau superioare, slăbirea sau pierderea reflexelor, probleme de coordonare sau echilibru, incontinență urinară sau fecală.

Ce tratament se impune pentru pacienții cu lombosciatică?

”Tratamentul poate include terapie fizică, medicamente, infiltrații la nivelul coloanei vertebrale sau chiar intervenții chirurgicale, în funcție de cauza subiacentă și de gravitatea simptomelor” a mai completat medicul chirurg.

Lombosciatica – contează vârsta în cazul acestei boli?

Deși, în general, se consideră că lombosciatica afectează mai mult persoanele în vârstă, aceasta poate apărea la orice vârstă, inclusiv la persoanele tinere. Orice persoană poate dezvolta lombosciatică, indiferent de vârstă, sex sau nivel de activitate fizică.

Cauzele lombosciaticii

Cauzele comune ale lombosciaticii includ hernia de disc in principal,  spondilolisteză, infecții sau traumatisme.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân