Boala ascunsă care a afectat-o pe Lora. Artista și-a schimbat complet alimentația

  • Publicat:
Boala ascunsă care a afectat-o pe Lora. Artista și-a schimbat complet alimentația
Sursa foto: instagram @loraofficial

Lora și-a schimbat complet stilul de viață de când a aflat că are intoleranță la gluten. Artista a renunțat să mai consume anumite mâncăruri, iar acum și-a construit o cu totul altă rutină alimentară.

Cum s-a schimbat viața Lorei de când nu mai consumă gluten

Lora a slăbit considerabil și arată tot mai bine, însă acest lucru nu se datorează unei diete drastice, ci regimului special pentru intoleranța la gluten de care suferă.

Glutenul este o proteină care se regăsește în grâu, orz și secară. Când o persoană are intoleranță la gluten și consume alimente pe baza de gluten, aceasta va experimenta probleme digestive (dureri abdominale, balonare sau diaree).

Acesta este și cazul solistei Lora care a aflat recent că are această afecțiune: „Am descoperit recent că am o intoleranță la gluten, de care nu am știut”, a mărturisit Lora într-un interviu.

„Eu am început să mănânc fructe, ceea ce înainte nu făceam. Beau apă, nu mai beau sucuri, nu beau prostii. Brânzeturile pot avea urme de gluten, dar nu am probleme de genul acesta. Cică sunt și anumite condimente, anumite medicamente care pot avea în compoziție gluten și atunci încerc să fiu atentă. Spun la orice restaurant unde mă duc să aibă grijă că am problema asta”, a mai adăugat aceasta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de LORA (@loraofficial)

Citește și: Cum îți dai seama că ai intoleranță la gluten. Semne că ai putea avea boala celiacă

Intoleranța la gluten: ce este, cum se manifestă

În ultimul timp, tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu intoleranță la gluten.

Pacienții cu predispoziție genetică pentru intoleranță la gluten și care consumă alimentele vizate vor experimenta un răspuns inflamator care afectează mucoasa intestinală.

Tratamentul acestei intoleranțe constă în respectarea unei dietei fără gluten, care trebuie adoptată întreaga viață. Înlocuirea glutenului în alimentație este esențială, însă eliminarea completă a acestuia este greu de realizat.

Cele trei cereale care conțin gluten sunt grâul, orzul și secara. Orice produs alimentar care conține cel puțin una dintre acestea pot declanșa simptomele intoleranței.

Citește și: Cu ce putem înlocui făina albă dacă avem intoleranţă la gluten

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân