Alex Iordănescu: „Disciplina este un factor extrem de important pentru mine și am realizat acest lucru foarte devreme în familie…” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:
  • Actualizat:

Alex Iordănescu provine dintr-o familie cu tradiție în fotbalul din România. Este un tânăr ambițios, iar astăzi am avut ocazia să îl intervievăm prinzându-l într-o pauză de la antrenamente. Am vorbit despre dietă și nutriție, dar și despre un stil de viață sănătos per ansamblu. Iată ce ne-a declarat fotbalistul!

Alex Iordănescu, rutină de antrenament și dietă

CSID: Alex, care sunt regulile esențiale de la care nu te abați nicicum pentru a fi mereu în formă?

Alex Iordănescu: Să îmi pot menține forma, este foarte important să îmi respect rutina zilnică: alimentația regulată și bogat nutritivă (unde sunt destul de atent la ceea ce mănânc), antrenamentele care sunt chiar și de 2 ori pe zi și, nu în ultimul rând odihna, care este esențială în procesul de refacere.

CSID: Cum reușești să îmbini activitatea zilnică intensă cu mersul la sală/antrenamentul?

Alex Iordănescu: Îmi planific întotdeauna cu o zi înainte activitățile pe care voi face în ziua imediat următoare. Dacă antrenamentul la fotbal îl am dimineața, de pildă,  încerc să ajung seara la sală pentru a avea timp de refacere. În cazul unei zile mai aglomerate din cauza unor întâlniri sau a unor activități la birou, renunț la antrenamentul la sală, cu condiția să ajung de cel puțin 4 ori în restul săptămânii la antrenamentul de forță.

(…) În cazul în care antrenamentul de fotbal îl am după prânz, merg la sală foarte devreme dimineața (în jur de ora 8:00) deoarece îmi oferă o dispoziție foarte bună în restul zilei și mai multă energie.

CSID: Ce ne poți spune de dieta ta? Că mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, și nu doar antrenamentul.

Alex Iordănescu: Alimentația joacă un rol de 10 ori mai important decât antrenamentul în sine. Gândește-te la corpul tău cum te-ai gândi la o mașină Mercedes. Îi oferi combustibil de calitate? Îi oferi. La fel funcționeaza și corpul nostru. Cu cât îi oferi alimente mai calitative și nutritive, cu atât te simți mai bine și arați armonios.

CSID: Optezi și pentru suplimente în completarea dietei tale?

Alex Iordănescu: Da, atunci când nu reușesc să aduc aportul de calorii prin mesele mele zilnice. Suplimentele sunt un necesar în dieta mea deoarece fac chiar și 2 antrenamente zilnice, pierzând totodată multe vitamine și minerale din corp și de asemenea încerc să contribui astfel la refacerea musculară și susținerea efortului.

CSID: Cum te descurci cu poftele de junk food/ fast-food, dulce sau sărat?

Alex Iordănescu: Îmi plac dulciurile foarte mult și nu de puține ori mănânc fast food fiind conștient de faptul că am un gen somatic de tip ectomorf și am arderile foarte mari. Deși știu că nu îmi fac bine, am o regulă prin care de fiecare dată când mănânc lucruri mai puțin sănătoase, ‘’mă pedepsesc’’ printr-un antrenament mai greu. 🙂

CSID: Ce rol joacă disciplina în viața ta pentru a fi mereu la înălțime?

Alex Iordănescu: Disciplina este un factor extrem de important pentru mine și am realizat acest lucru foarte devreme în familie. Am observat că fără disciplină nu îți poți îndeplini cu succes obiectivele atât pe termen lung, cât și pe termen scurt.

(…) Dau un exemplu prin constatarea faptului că pierderea unei nopți pentru o petrecere este echivalent cu reducerea funcționarii la cote maxime a potențialului meu pentru 2 sau chiar 3 zile ulterioare și necesitatea suplimentară a odihnei, indiferent de vârstă, se întâmpla și în trecut, se întâmplă și acum. Astfel cel mai vizibil lucru pe care l-am observat a fost slăbirea sistemului imunitar, fiind mult mai predispus la răceli sau alte afecțiuni pe care le căpătam mult mai ușor.

Citește și: Octavian Ciovică, reguli esențiale pentru un stil de viață sănătos: „Oamenilor, în general, le lipsește motivația” INTERVIU EXCLUSIV

FOTO: Instagram @alex.iordanescu10

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân