Octavian Ciovică, reguli esențiale pentru un stil de viață sănătos: „Oamenilor, în general, le lipsește motivația” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Campionul național absolut la viteză în coastă, sezonul 2022, Octavian Ciovică, ne-a acordat astăzi un interviu în care am vorbit despre felul în care se menține în formă, despre cât de solicitantă poate fi o cursă, dar și despre importanța dietei și antrenamentului în viața sa. Iată ce ne-a declarat!

Octavian Ciovică, regulile esențiale pentru un stil de viață sănătos

CSID: Ce înseamnă pentru tine, Octavian, un stil de viață sănătos?

Octavian Ciovică: În 2021 am decis să îmi iau un performance coach, un nutriționist și am deci să merg către acest „drum al victoriei”, căci așa îmi place să îl numesc (nr. zâmbește). Adică să câștig titlul de campion național absolut, lucru care s-a și întâmplat în anul imediat următor.

(…) Am reușit să slăbesc de la 100 la 82 de kilograme cu muncă zilnică, mă trezesc în fiecare dimineață la ora 06:00, merg în sală , fac bandă și nu numai, am un program mai complex de exerciții (cardio, forță, etc).

CSID: Care sunt regulile esențiale de la care nu te abați pentru a fi mereu în formă?

Octavian Ciovică: În primul rând trebuie să dorm devreme, odihna și intervalul orar în care dorm sunt foarte importante pentru mine. La ora 06:00 mă trezesc, la ora 06:30 sunt deja în sala, la ora 20:00 sunt acasă, mănânc, urmând ca la ora 21:30/22:00 să și adorm.

CSID: Cât te solicită fizic o cursa?

Octavian Ciovică: Să știi că o cursa poate fi extrem de solicitantă. Participând la campionatul național de viteză în coastă, mi se permite să merg cu monopostul pe care îl pilotez, respectiv un Radical SR 8, mașină destul de puternică, cu o greutate de 700 kilograme și 470 de cai.

(…) Îți dai seama că este foarte solicitant să conduci o astfel de mașină, depui foarte mult efort și în plus, te și deshidratezi destul de ușor, mai ales acum în perioada verii.

CSID: Ca sportiv de mare perspectivă, mă gândesc că și alimentația joacă un rol important, nu doar antrenamentul. Cum arată dieta ta?

Octavian Ciovică: În ceea ce privește alimentația, la mine e destul de complicat. Pentru că dimineață încerc să mănânc în general ovăz cu lapte de migdale, mai alternez cu ouă, am eliminat pâinea, mănânc foarte multe salate, dar în fiecare zi mănânc și carne, mănânc grătar.

(…) Plus de asta, beau foarte multă apă, pentru că apa este esențială. Am eliminat demult sucurile și toate „tentațiile” astea la care suntem supuși zilnic.

CSID: Ce crezi că le lipsește românilor astăzi pentru a fi mai activi și mai sănătoși?

Octavian Ciovică: Să știi că, oamenilor, în general, nu doar românilor, le lipsește motivația. Nimic nu este imposibil pe lumea asta, trebuie doar să înfrunți toate eșecurile pe care ți le oferă viață, să te ridici și să mergi mai departe!

Citește și: Mircea Eremia, despre alergiile sezoniere cu care se confruntă: „Mă fac să mă simt incomod și neconcentrat” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân