Mădălina Apostol, despre problemele medicale care i-au marcat viața: „Am ajuns la spital cu convulsii și complet inconștientă” INTERVIU EXCLUSIV

  • Publicat:

Aflată departe de casă, pe plajele însorite din Mexic, Mădălina Apostol ne-a acordat un interviu exclusiv în care a făcut niște dezvăluiri halucinante. Vedeta s-a confruntat în trecut cu vasculita, o afecțiune autoimună care poate afecta atât bărbații, cât și femeile în egală măsură.

Însă, dezvăluirile Mădălinei nu se opresc aici. Vedeta a mai împărtășit pentru csid.ro și faptul că a suferit o intervenție de apendicită în plină sarcina! Mai exact, când era însărcinată în șase luni cu primul său copil. Iată ce ne-a spus aceasta!

Mădălina Apostol, dezvăluiri incredibile despre problemele medicale cu care s-a confruntat de-a lungul vieții

CSID:  Mădălina, ce este vasculita, boala cu care te-ai confruntat și tu în trecut și ce ar trebui să știm despre ea?

Mădălina Apostol: Vasculita este o boală autoimună foarte periculoasă și apare fără să-ți trimită vreun semnal de alarmă înainte. Mie mi-a apărut din neant, pur și simplu într-o zi mi-am văzut picioarele din ce în ce mai inflamate, pline de vânătăi care se extindeau rapid, iar durerea a fost una de nesuportat.

(…) Ce trebuie să știm despre vasculită? Că dacă se declanșează, este foarte periculoasă. Vasele de sânge se inflamează atât de tare, iar afecțiunea se poate instala chiar și în organele interne, de la rinichi și până la creier.

CSID: Care au fost simptomele care te-au îngrijorat cel mai tare și când ai ajuns la medic?

Mădălina Apostol: Simptomele care m-au îngrijorat cel mai tare nu au fost cele mai sus descrise, pentru că am ajuns la medic imediat ce picioarele mele s-au transformat. Însă medicul nu m-a diagnosticat corect, mi-a dat un tratament greșit pe baza de antibiotic și m-a trimis acasă, fapt ce a agravat situația. Iar eu am fost atacată de această afecțiune foarte agresiv în zilele următoare, astfel că am ajuns la spital din nou, de data aceasta în convulsii și complet inconștientă.

(…) În acel moment am crezut că voi rămâne invalidă pentru că picioarele mele erau efectiv necrozate.

CSID: Ce plan de tratament ți-a fost recomandat și spune-ne dacă în prezent există riscuri de recidivă?

Mădălina Apostol: Mi s-a administrat un tratament lung, intravenos, cu Prednison și alte antiinflamatoare. Pot spune că m-a ajutat căci durerile au început să se și amelioreze încă din primele ore. Însă, într-adevăr nu îndeajuns încât să mă pot mișca, să pot merge. Cred că preț de o săptămâna am stat la pat, aflată sub tratament.

(…) Și da, există riscul de recidivă. Orice boală autoimună poate recidiva. Însă, atâta vreme cât am grijă de sistemul meu imunitar, sunt în siguranță.

CSID: O altă problema medicală cu care te-ai confruntat știm că a fost intervenția de apendicită în sarcină. Spune-ne ceva despre aceasta!

Mădălina Apostol: Da, este corect. În perioada în care eram însărcinată în șase luni cu primul meu copil, a trebuit să recurg la această intervenție chirurgicală de urgență, la intervenția de apendicită mai exact.

(…) Au trecut 16 ani de atunci și tot nu îmi vine să cred că a fost posibilă o astfel de intervenție în sarcină. Însă, îmi pare bine că am făcut-o, sarcina nu a avut de suferit, am avut parte de o anestezie epidurală și, dacă mă întrebați ce a fost dificil în toată această experiență, ei bine, a fost refacerea.

CSID: Recuperarea înțelegem ca nu a fost una facilă.

Mădălina Apostol: Tăietura fiind destul de mare, recuperarea a fost destul de grea, da, deoarece burta îmi creștea, iar operația trebuia să se vindece. Dar, am trecut cu bine și peste acest episod destul de urât, dar din care am învățat totul poate fi depășit.

CSID: Un mesaj pentru tinerele cititoare de acasă?

Mădălina Apostol: Mesajul meu pentru ele este să aibă grijă de sistemul lor imunitar! În zilele noastre, după cum observăm, există boli noi, boli despre care părinții sau bunicii noștri nu au auzit niciodată.

(…) Bolile autoimune sunt doar un semnal de alarmă că ceva se întâmplă cu sistemul nostru imunitar și atunci, după părerea mea, atenția trebuie direcționată către acesta.

Citește și: Octavian Ciovică, reguli esențiale pentru un stil de viață sănătos: „Oamenilor, în general, le lipsește motivația” INTERVIU EXCLUSIV

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân