Bubițe albe pe penis: 8 BOLI pe care le semnalează

Dacă ai observat la nivelul aparatului genital prezența unor bubițe albe pe penis, cu siguranță aceste semne îți vor trezi un sentiment de panică sau jenă.
  • Publicat:
Bubițe albe pe penis: 8 BOLI pe care le semnalează
Foto: shutterstock

Dacă ai observat la nivelul aparatului genital prezența unor bubițe albe pe penis, cu siguranță aceste semne îți vor trezi un sentiment de panică sau jenă. Află că nu ești sigurul care trece prin asta și indicat este să faci o vizită la medicul urolog pentru a depista motivele din spatele acestora.

Bubițele albe pe penis pot apărea din diferite motive, unele dintre ele chiar serioase.

Bubițe albe pe penis: cauze

Fie că este vorba de prezența herpesului sau a părului crescut sub piele, există mai multe motive pentru care pot apărea aceste bubițe. Este important ca atunci când ai contact sexual cu partenera să puteți vorbi deschis despre problemele cu care te confrunți, mai ales dacă disconfortul pe care-l resimți crezi că ar putea fi o infecție cu transmitere sexuală. Iată câteva cauze ale bubițelor albe de pe penis.

1. Negi genitali

Negii genitali sunt papule de culoarea pielii care se regăsesc în zona genitală. Este o infecție virală a pielii produsă de virusul HPV. De cele mai multe ori, negii genitali nu sunt dureroși și nu pun sănătatea în pericol, dar pot produce mâncărimi. Poate dura câteva luni sau ani ca negii să se dezvolte după infecția cu HPV. Așadar, dacă ești într-o relație și te confrunți cu negi genitali, nu înseamnă că partenera face sex cu alte persoane.

2. Herpes

O altă infecție cu transmitere sexuală care poate produce bubițe albe pe penis este herpesul. Herpesul este o infecție cauzată de virusul herpes simplex (HSV) care rezultă vezicule dureroase și care prezintă mâncărimi, în zona genitală sau alte zone din apropiere. Este o afecțiune cronică, pe termen lung, iar virusul rămâne în organism pentru tot restul vieții.

Asta înseamnă că se poate reactiva și că se poate declanșa din cauza solarului sau expunerii la soare, fricțiunii din zona genitală, fumatului sau consumului de alcool.

Potrivit NHS, acest virus mai poate apărea și din cauza anumitor factori pe care nu îi poți controla- stres, intervenții chirurgicale, sistem imunitar slăbit. HSV este contagios și se poate transmite în urma sexului neprotejat.

Chiar dacă o persoană cu herpes genital nu are simptome este posibil să transmită virusul la partenerul sexual. Aproximativ opt din 10 persoane purtătoare de virus nu știu că sunt infectate, informează NHS.

3. Candidoza

Probabil crezi că doar femeile se pot confrunta cu candidoza, dar află că există un grup numit Candida, care se poate manifesta și la bărbați și care se dezvoltă atunci când există un dezechilibru al microorganismelor, ceea ce duce la multiplicare.

Se poate transmite în urma contactului sexual, iar tratamentul trebuie ținut de ambii parteneri pentru a preveni reinfectarea.

4. Coșuri

Așa cum te poți confrunta cu neplăcutele coșuri pe față, spate, decolteu sau chiar fese, la fel te poți confrunta cu ele și pe penis. Acneea nu apare doar la nivelul feței, ci și în alte zone ale corpului, iar asta se întâmplă atunci când porii devin infectați cu anumite bacterii.

Majoritatea produc un disconfort minor și dispar de la sine. Ține minte! Niciodată nu ar trebui să storci coșurile, mai ales în zona genitală, pentru că acest obicei poate duce la infecții și inflamații.

5. Fire de păr crescute sub piele

Atunci când te confrunți cu firele de păr crescute sub piele vei observa mici bubițe pe piele care pot fi dureroase la atingere. Dacă te epilezi cu ceară sau lama de ras sunt șanse mari să te confrunți cu această problemă. Atunci când observi semnele unei infecții, mergi la medic pentru tratarea ei cu ajutorul antibioticelor.

6. Balanita

Balanita este o afecțiune dureroasă care produce inflamație și roșeață la nivelul glandului penian și prepuțului. De cele mai multe ori este produsă de o reacție alergică sau de o iritație. Medicul îți poate prescrie creme antibacteriene sau antifungice pentru a curăța zona.

7. Papule peniene

Papulele peniene sunt bubițe mici, non-canceroase, care pot apărea la baza penisului. De cele mai multe ori, ele pot fi roz, galbene, albe sau chiar transparente. Nu se cunosc cauzele apariției, dar nu sunt dăunătoare și nu necesită tratament decât în momentul în care devin dureroase. Dacă sunt supărătoare, pot fi îndepărtate cu laserul.

8. Petele Fordyce

Petele Fordyce sunt bubițe de mici dimensiuni care pot apărea pe penis și pot fi produse de glande sebacee anormale. Nu reprezintă niciun pericol și nu se transmit prin contact sexual. Dacă prezintă disconfort există câteva opțiuni chirurgicale, inclusiv laser.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân