Bubițe roșii pe penis: 4 BOLI care te trimit la medic

Dacă ai observat prezența unor bubițe roșii pe penis, acestea ar putea fi cauzate de mai mulți factori, printre care unii similari cu motivele din spatele prezenței bubițelor albe.
  • Publicat:
Bubițe roșii pe penis: 4 BOLI care te trimit la medic
Foto: shutterstock

Dacă ai observat prezența unor bubițe roșii pe penis, acestea ar putea fi cauzate de mai mulți factori, printre care unii similari cu motivele din spatele prezenței bubițelor albe, precum herpesul genital, balanita sau candidoza.

Boli care produc bubițe roșii pe penis

Iată 4 boli care indica prezența acestor bubițe roșii pe penis.

1. Sifilis

Sifilisul este o infecție cu transmitere sexuală produs de o bacterie numită Treponema pallidum, care se transmite în urma contactului sexual neprotejat cu o persoană infectată. Primul simptom pe care-l poți observa este apariția unei inflamații circulare, de culoare roșie și nedureroasă pe penis sau în zona genitală. Lăsată netratată se poate răspândi în alte zone ale corpului și poate avansa.

Alte semne ale sifilisului pot fi ușoare și greu de observat, notează NHS. Printre acestea se numără simptomele similare gripei, glande inflamate, căderea părului și iritații la nivelul palmelor și tălpilor.

2. Scabie

Scabia poate trăi la nivelul pielii, poate mânca celulele pielii și poate depune ouă. Se transmite în urma contactului fizic, de obicei sexual, iar printre simptome se numără mâncărime intensă, în special noaptea și iritații severe.

3. Molluscum contagiosum

Molluscum contagiosum este o infecție care se manifestă sub formă de bubițe roșii și albe în centru. De multe ori este inofensivă și rar necesită tratament, dar se poate transmite în urma contactului sexual, prin haine, așternuturi sau alte materiale împărțite cu o persoană infectată. Fă o vizită la medic dacă bubițele devin dureroase, prezintă mâncărimi și sunt acoperite de cruste.

4. Tinea Cruris

Tinea Cruris este o infecție genitală cauzată de fungi care apar atunci când transpiri mult sau nu îți speli zona genitală suficient de bine, Atleții sunt cei mai afectați de această infecție, iar cele mai comune semne sunt bubițe roșii pe penis sau iritații în zona genitală. De asemenea, pielea poate deveni uscată. Îmbunătățirea igienei poate ameliora simptomele, iar dacă durează mai mult de câteva zile, fă o vizită la medic pentru a primi o cremă sau un tratament antifungic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: