4 motive să dormi fără lenjerie intimă în timpul nopții

  • Publicat:

Ai nevoie de motive să dormi fără lenjerie intimă în timpul nopții? Îți oferim patru! Știai, de exemplu, că atunci când dormi fără lenjerie intimă ai un risc mai mic să te confrunți cu candidoza?

Află mai jos de ce e bine pentru sănătatea ta să dormi dezbrăcată, dar și cum ajută acest lucru la îmbunătățirea relației de cuplu.

Dormi fără lenjerie intimă ca să te răcorești

Cu cât mai puține haine – sau chiar deloc -, cu atât mai bine! Mai ales în această perioadă caniculară, când temperaturile crescute se mențin și în timpul nopții.

Dormi fără lenjerie intimă și vei preveni supraîncălzirea corpului, precum și trezirile frecvente în timpul nopții. Astfel vei avea parte de un somn odihnitor și a doua zi vei fi plină de energie.

Risc mai mic de infecții dacă dormi dezbrăcată

Bacteriile și ciupercile care cauzează infecții se dezvoltă și se înmulțesc necontrolat într-un mediu cu umezeală, așa cum este și zona vaginului.

Din acest motiv este indicat să schimbi frecvent lenjeria intimă dacă transpiri abundent între picioare și să dormi dezbrăcată în timpul nopții, pentru a permite pielii să respire și să eviți astfel apariția candidozei sau a altor infecții vaginale.

Lasă pielea să respire ca să previi iritațiile și coșurile

Un alt motiv să dormi fără lenjerie intimă în timpul nopții? Vei avea un risc mai mic de furuncule sau iritații în zona intimă. 

Lenjeria prea strâmtă din materiale sintetice poate împiedica circulația sângelui, favorizând totodată transpirația, fricțiunea, mâncărimile și  leziunile pe piele.

Dacă vrei totuși să porți lenjerie în timpul nopții, optează pentru chiloți din bumbac un pic mai largi, care permit pătrunderea aerului și nu rețin umezeala în țesătură.

Restabilirea intimității în cuplu

Contactul piele-pe-piele între parteneri poate îmbunătăți relația de cuplu prin sporirea producției de oxitocină, numit și „hormonul iubirii” sau al încrederii.

Această moleculă reduce stresul și ne încurajează să fim mai deschiși și mai afectuoși cu partenerul. Potrivit unui studiu, aproape 60% dintre cuplurile care obișnuiesc să doarmă fără haine sunt mai fericite în relație decât cele care poartă pijamale.

Sursa: popsci.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân