Scapa de complexe!

Daca ai un complex de natura fizica, gandeste-te ca nici o persoana nu este perfecta.
  • Publicat:
Scapa de complexe!
Scapa de complexe!

Exista oare vreo persoana care sa nu aiba cel putin un complex? Asta pentru ca e in natura oamenilor sa nu se multumeasca cu ce au. Fie ca nu le convine aspectul fizic sau statutul social, fie problema lor este de natura psihica, cert este ca persoanele complexate se privesc intr-o oglinda deformata!

Asa ca hai sa invatam cum sa ne invingem complexele si sa ne simtim mai implinite!

Sa ne intelegem complexele!

Un complex are la baza lipsa de respect si de incredere in propria persoana. Poate fi la fel de bine un sentiment de inferioritate, o forma de timiditate maladiva sau pur si simplu o fixatie care iti otraveste viata. Cert este ca trebuie sa treci peste toate aste, atata timp cat vrei sa fii fericita.

Sa invatam cum sa le invingem

1. Incearca sa depistezi de unde provine complexul pe care il ai: de la prieteni, din copilarie, din traumatisme familiale. Acest lucru este primul pas spre vindecare.

2. Cel mai adesea un complex pleaca de la un grad de stima de sine foarte redus, asa ca trebuie sa iti recastigi respectul fata de propria persoana. Gandeste-te ca daca tu nu te respecti, ce pretentii sa mai ai de la alte persoane sa o faca?

Asa ca in loc sa te concentrezi pe un mic detaliu de anatomie, priveste partea plina a paharului si focalizeaza-ti atentia asupra calitatilor pe care le ai.

3. Daca ai un complex de natura fizica, gandeste-te ca nici o persoana nu este perfecta. Nici macar dupa zeci de operatii estetice.

Nici macar marile vedete de la Hollywood care se pare ca au lumea la picioare. Incearca sa treci peste defectele tale sau daca au legatura cu greutatea, rezolva-le simplu: printr-o imbracaminte adecvata.

Poti de asemenea sa ceri parerea oamenilor din anturajul tau. Vor fi mai mult ca sigur impartiali si s-ar putea sa fii surprinsa ca, defectele pe care tu le vezi tot timpul, pentru ei nici nu exista.

4. Persoanele complexate au tendinta de a fi un pic paranoice. Asa ca incearca sa nu iti folosesti complexele – invizibile pentru lumea exterioara – drept pretext care sa iti acopere vreun esec sentimental sau profesional.

5. Daca esti complexata din cauza unui aspect ce tine de personalitatea ta, incearca sa  mizezi in viata de zi cu zi pe alte calitati. De exemplu, daca esti foarte timida, incearca sa iti scoti in evidenta simtul mare al umorului si amuza-i pe cei din jur. Nu iti va mai fi frica de privirile lor.

6. Priveste in jurul tau si fii obiectiva. Esti inconjurata numai de top modele, de oameni puternici sau de genii? Nu, bineinteles. Cum fac ei insa de traiesc cu defectele lor? Le ignora, mai mult ca sigur. Ce ai zice sa ii copiezi?

7. Specialistii recomanda o alta metoda pentru a scapa de complexe: teatrul. Sa intri in pielea diferitelor personaje, sa te deghizezi, sa fii nevoita sa te comporti altfel este un mijloc foarte eficient de a te distanta de propria persoana si astfel, de a te privi in mod obiectiv.

De asemenea, practicarea unui sport sau concentrarea asupra unui hobby, poate sa te ajute sa iti gasesti o alta pasiune decat exaltarea propriilor neajunsuri.
 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”