Karim Rashid – 10 sfaturi pentru relații mai bune cu cei din jur

Pe Karim Rashid l-am intervievat în 2015 într-una din vizitele sale la București. La fel ca și designul său, sfaturile sale de lifestyle sunt mereu de actualitate.
  • Publicat:
Karim Rashid - 10 sfaturi pentru relații mai bune cu cei din jur
Karim Rashid, foto Shutterstock

În pandemia de coronavirus, relațiile între oameni au foarte mult de suferit din cauza regulilor pentru încetinirea răspândirii rapide a virusului Sars-Cov-2 ce cuprind distanțare socială, restricții de circulație, închiderea restaurantelor, munca de acasă etc. Însă, omul este o ființă socială și mai mult decât oricând trebuie să managerieze corect relațiile.

 

În cartea Design Yourself – Regândește modul în care trăiești, iubești, muncești și te joci – scrisă de designer contemporan Karim Rashid, apărută în România la editura Publica în 2008 am găsit câteva sfaturi despre relații, ce se potrivesc ca o mănușă și în această perioadă a pandemiei.

 

Puneți-vă în locul altcuiva. Fiți drăguți, oferiți ajutor și sprijin.

Chiar azi gândiți-vă la un prieten sau un membru al familiei și trimiteți-i un mesaj. Faceți-i să zâmbească, să râdă, să zâmbească.

Nu vă pierdeți vremea cu oameni cu care nu aveți nimic în comun. Trebuie să fie o legătură.

Nu fiți niciodată exclusivi sau geloși. Nu aveți exclusivitatea – prietenii sau familia nu sunt proprietatea voastră.

Membrii familiei noastre nu sunt automat și prietenii noștri. Prietenia se câștigă prin dragoste, dedicație, încredere, sprijin.

Petreceți timp de calitate de unii singuri, la fel ca și cu partenerul.

Înconjurați-vă de oameni pozitivi. Dacă cineva este negativ atrageți-i atenția. Prietenii trebuie să fie onești.

Nu uitați de zilele importante din viața prietenilor voștri. Treceți-le într-un calendar sau într-o agendă virtuală.

Nu doar vorbiți, ascultați.

Nu vă certați de dragul de a vă certa, ci constructiv

Cât despre relațiile de cuplu, Karim Rashid are câteva sfaturi de aur.

În cuplu ar trebui să vă complementați, nu completați – unul pe celălalt. Designerul vorbește despre importanța stimulului intelectual și a certurilor constructive în cadrul unui cuplu. ”De multe ori, când urmăresc două persoane certându-se, observ că acestea așteaptă ca celălalt să termine ce are de spus pentru a-și susține poziția sau pentru a se apără… Sunt prea preocupați să se certe pentru a asculta. Acesta nu ajută. Trebuie să ascultăm ce au de spuns dacă vrem să facem vreun progres.” scrie Rashid în volumul Design Yourself.

Mai multe sfaturi despre cum să trăiți mai frumos găsiți în cartea Design Yourself de Karim Rashid.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
6 pași care pot aduce armonie în cuplu
6 pași care pot aduce armonie în cuplu
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân