Amanta fostului – o capcană sau o soluție pentru împăcare?

Specialiștii în relații consideră că acceptarea despărțirii este o soluție viabilă pe termen lung.
  • Publicat:
Amanta fostului – o capcană sau o soluție pentru împăcare?
Amanta fostului – o capcană sau o soluție pentru împăcare? foto Shutterstock

”Dragostea se termină atunci când se… termină”. Iubirea între două persoane nu se termină și nici nu începe când vrem noi sau când avem cea mai mare nevoie… Așadar, chiar dacă o relația de iubire sau o căsătorie nu mai funcționează, nu poți șterge cu buretele tot ceea ce simți… Sau ce simte… Încurcate sunt căile dragostei, dar încuracate sunt și căile despărțirilor…

Din obișnuință, din iubire, din regret, din teama de nou, din teama de singurătate, din teama de rănile existente în interior care încă ”sângerează” stăm pe loc. Din teama de gura lumii, din teama de a intra în categoria divorțaților sau în cea a despărțiților stăm pe loc. Din teama de a confrunta emoțiile dureroase, din teama că copilul interior abandonat de atâtea și de atâtea ori iar are dreptate… nu meriți iubirea dacă ești părăsit, stăm pe loc. Și este normal, căci doare.

Să rămâi partener sexual pentru fostul (a) partener(ă) o soluție?

Reacționăm diferit în fața acestor tipuri de situații. Și unii ar face orice să nu piardă fostul partener. Ar rămâne chiar și pe post de amant (ă) în viața celui/celei pentru care era prioritatea numărul 1.

Nu există rețete sau sfaturi generale pentru toate poveștile, personajele implicate, momentele și senzațiile prin care trec. Însă am căutat sfatul specialiștilor în relații despre situația de a rămâne conectat sexual cu fostul/a parteneră. Ce consecințe are? La ce duce?

Ce zici specialiștii despre implicațiile de a rămâne conectat sexual cu fostul partener?

Consilierul pentru dezvoltare personală, specialist în activitatea de coaching, NLP master Cristina Andreea Stan, răspunde la această întrebare în cartea ”Vrei să iubești? Începe cu tine!”, publicată la Bookzone.

”Să vă transformați în amanta fostului, doar pentru  a rămâne în preajma sa, nu va aduce după sine decât suferință suplimentară. Și va împiedica inițierea unei perioade de doliu, care să poată conduce, ulterior, spre vindecarea completă”. Este ca și cum se amână deznodământul evident. Să te mulțumești cu ”firmituri” nu este sănătos pentru stima de sine. De altfel, spre reclădirea stimei de sine trebuie să fie concentrate demersurile după o despărțire. Acceptarea realității oricât de dureroasă ar fi pe moment este o cale sigură pentru restabilirea echilibrului interior.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân