Valeria Vîrlan: ”Feminitate nu înseamnă doar să pui tocuri și să flirtrezi”

”Iubesc să lucrez cu Femininul și îl onorez pentru toate darurile minunate pe care le-a așternut în mine, în viața mea, dar și a oamenilor cu care lucrez” explică psihologul Valeria Vîrlan.
  • Publicat:
Valeria Vîrlan: ”Feminitate nu înseamnă doar să pui tocuri și să flirtrezi”
Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut, foto Ioanid Apostol

Auzim tot mai des vorbindu-se despre feminitate. Deși aparent, feminitatea se referă la aspecte vizibile tipice femeilor precum păr lung, siluetă, rochii, fuste, ruj roșu, în realitate sunt doar o fărâmă din universul feminității. Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut integrativ acreditat european vorbește deschis despre însemnătatea profundă a Femininității.

”Unii oameni încă mai cred că a-ți modela feminitatea înseamnă să îți pui tocuri înalte și să înveți să flirtezi” își începe psihologul Valeria Vîrlan discursul despre feminitate. Evident, un look feminin este în totală concordanță cu tot ceea ce sunt femeile.

”Firește, și asta e important, însă este o infimă parte din universul imens al Femininului și, adesea, apare ca o consecință fireasca a faptului ca femeia care și-a făcut procesul de reconciliere cu Femininul interior se deschide cu grație către frumosul și senzualul feminin din ea (vizibil apoi și la exterior) ” a continuat psihologul.

Ce este Femininul, de fapt?

”Femininul nu este nici o abordare prescrisă cultural despre feminitate. Transcende granițe culturale, geografice, religioase, socio-politice și în general orice granițe umane.

Ne inspiră către și restabilește Sacrul din ființele noastre și din viața noastră” a mai explicat Valeria Vîrlan.

Principiul feminin este ceea ce străpunge mecanismele noastre de protecție și ne pune în contact cu adevărul nostru profund, cu viața din noi, din natură și din alți oameni.

”Ne îndrumă să trăim în Adevăr și congruență cu Sine. Nu se justifică, ci doar ESTE și ne îndeamnă să FIM.

Ne deschide către compasiune, auto compasiune, iubire, ne sprijină să pășim către sentimentele și trăirile pe care nu vrem sau nu putem încă sa le acceptăm, ne subminează perfecționismul și expune cu curaj ceea ce vrem cel mai mult să ascundem de/în noi” a continuat psihologul.

Femininul îndeamnă la sinceritate radicală cu noi înșine și cu ceilalți

”În dezlănțuirea evenimentelor turbulente pe care le traversăm, Femininul ne inspiră și ne conectează la Viață. Viața raw, brută și minunat de fluidă, ne împuternicește să ne abandonam ei, fără întrebări și de ce-uri.

Atât bărbații, cât și femeile au în ei acest principiu feminin. Reprimat, și pentru unii și pentru alții aduce rigiditate, sărăcie interioară, cufundare în automatisme și frici, deconectare de la bucuria de a trăi și, în general o micșorare progresivă a ființei până aproape la dispariție, sub armurile mecanismelor de apărare” a mai spus Valeria.

Ce însemnă Feminin echilibrat

Un Feminin echilibrat creează spațiu pentru manifestarea armonioasă a Masculinului interior (și exterior) și îl sprijină în procesul desăvârșirii lui. Masculinul, sprijinit de un Feminin echilibrat, aduce structură, stabilitate, integritate, ordine, claritate, progres și un cadru sigur pentru a trai și a te bucura.

”Iar când ambele polarități dansează armonios în ființa noastră, viața noastră se metamorfozează și ne sprijină să evoluăm spre Împlinirea noastră deopotrivă umană, cât și înaltă” a încheiat psihologul și psihoterapeutul integrativ.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Chips-uri din Salam Săsesc și Corndog cu Crenvurști din Piept de Pui