Jurnalul unui bărbat care nu are curajul să se despartă de soția sa, de teamă că aceasta amenință că își va pune capăt zilelor

Omul are nevoie de o poveste pentru a învăța să își trăiască viața.
  • Publicat:
Jurnalul unui bărbat care nu are curajul să se despartă de soția sa, de teamă că aceasta amenință că își va pune capăt zilelor
Sursa foto: Shutterstock

„Am venit la psiholog nu pentru mine, ci din teamă de a nu ajunge într-o situație ce părea îngrozitoare. Sunt căsătorit de mai bine de 20 de ani, dar de câțiva ani soția mea parcă este blestemată sau bântuită de un demon care nu îi mai dă pace. Ba din contră, parcă dorește să o ia de mână și să o facă să se arunce în gol. Asta este o amenințare permanentă, despre care îmi vorbește de fiecare dată când avem păreri diferite sau când, sătul de faptul că nimic și nimeni nu mai reușește să o mulțumească, îi spun că vreau să ies din această relație care cred că ne face rău amândurora.

Am venit la terapie după ce ani de zile am fost împreună cu soția pe la zeci de mănăstiri, fără să văd o schimbare. Nu mă așteptam sincer să mai găsesc o rezolvare, dar voiam să am sufletul împăcat că am făcut tot ce ține de mine.

Soția mea a făcut depresie din cauză că am înșelat-o

Mare mi-a fost mirarea când, de la prima ședință, din istoricul prezentat de mine, am aflat că suferă de depresie. Am descoperit și ce a declanșat această depresie și, sincer să fiu, nu prea mi-a plăcut. Un eveniment de acum câțiva ani, când ea m-a prins că am înșelat-o, a declanșat această depresie. Eu nu am făcut nimic să o ajut la început, iar ea s-a adâncit în nisipurile mișcătoare și hulpave ale depresiei.

Mi-ai spus să mergem și la un psihiatru și am convins-o spunându-i că mergem împreună pentru a primi niște pastile care să ne ajute să dormim. A fost foarte util sfatul de a merge împreună. Psihiatra a fost foarte drăguță, a discutat cu noi și ne-a explicat de ce este important să ia soția mea și alte pastile pentru depresie. I-a explicat în ce constă depresia, care sunt stările date de aceasta, dar și cum o vor ajuta medicamentele.

Psihoterapia ne-a ajutat să fim din nou fericiți împreună

Apoi, am început separat psihoterapia. La început a fost destul de reticentă, însă dintotdeauna a avut o calitate extraordinară de a duce lucrurile la bun sfârșit, chiar și cele care nu îi plac. Nu a fost nevoie de prea multe ședințe pentru a ne convinge, și ea și eu, că discuțiile ne fac bine, ne ajută să ne înțelegem mai bine pe noi înșine, să ne redescoperim anumite valori, prăfuite de trecerea timpului.

După câteva săptămâni, soția mea, și datorită tratamentului, dar și datorită ședințelor de psihoterapie, a început să fie mai încrezătoare, să își dorească din nou să avem planuri împreună, să comunice mai ușor.

După un timp, și-a reluat și munca, iar acum pot spune că amândoi suntem mult mai bine. Eu nu mă mai gândesc să mă despart, pentru că am redescoperit femeia de care m-am îndrăgostit. Ea a reușit cumva să treacă peste ceea ce i-am făcut și am început împreună să avem din nou planuri și preocupări comune. Suntem pe drumul cel bun și sper să nu se termine niciodată…”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Psihoterapeut & Coach Constantin Cornea
Oferă consultaţii pentru: psihoterapie şi consiliere pentru copii, adulţi, de grup, de familie, psihoterapie pentru depresie, anxietate, tulburare bipolară, tulburări de personalitate, tulburări alimentare, tulburări de natură sexuală, tulburări ale somnului, atacuri de panică. A susţinut ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân