8 adevăruri dureroase despre iubire pe care nimeni nu vrea să le recunoască

  • Publicat:
8 adevăruri dureroase despre iubire pe care nimeni nu vrea să le recunoască
Sursa foto: shutterstock

Cu toții am fost măcar odată în viață orbi în iubire. Și din cauza acestui val care ni s-a așternut peste ochi, am tins să îi urcăm pe cei ce i-am iubit pe un piedestal înalt, să le găsim scuze comportamentelor nesănătoase sau relelor tratamente, să ne mințim pe noi înșine de dragul lor sau din frică de singurătate. Dacă și tu te regăsești printre aceste rânduri, continuă să citești. E despre tine!

8 adevăruri dureroase despre dragoste

Oamenii mint

Da, chiar și cei pe care îi iubești. Mint pentru a se apăra, mint pentru a primi validare, mint când sunt descoperiți, mint voit, șamd. Iar tu trebuie doar să iei lucrurile ca atare. Și să te detașezi. Nu îi poți schimba, nu îi poți împiedica să nu o mai facă.

De multe ori, doar un singur partener oferă

Desigur, o relație sănătoasă presupune reciprocitate. Însă, există și acele situații, acele relații în care unul singur oferă, iar celălalt doar primește și are din ce în ce mai multe cerințe. În relațiile moderne îndeosebi, mulți se complac astfel. Și oferă la nesfârșit până când se epuizează. Și toate acestea doar pentru validare, dragoste și recunoștința meritelor lor.

Infidelitatea există

Și poate lua multe forme, conform specialiștilor. Nu toate sunt fizice, avertizează tot aceștia. Infidelitatea poate apărea când urmărești obsesiv o altă persoană pe social media, când scrii unui necunoscut sau când simți nevoia să îi ascunzi ceva partenerului.

Gelozia nu este iubire

Poate că am fost cândva tentați să credem că gelozia este o formă de iubire, dar în realitate, această pornire ține doar de neîncrederea în propria persoană sau de lipsa de încredere în partener.

Iubirea nu e suficientă

Într-o relație sănătoasă, respectul, comunicarea, compromisul sănătos, valorile și principiile sănătoase despre viață constituie fundamentul de baza. Dragostea nu este suficientă.

Mai devreme sau mai târziu, inima ta va fi frântă

Cu toții trecem prin asta. Indiferent că ți se întâmplă în perioada adolescenței sau la maturitate, nu poți sări peste această etapă ce ține, în fond, de dezvoltarea ta personală. Lacrimile sunt prețul pe care îl plătim pentru fericire. Și nu doar în iubire!

Nimic nu este pentru totdeauna

Bucură-te de fiecare moment căci nimic nu este garantat pe viață. Fii recunoscătoare pentru fiecare clipă în care ai zâmbit, ai ras cu poftă, ai trăit!

Viața te poartă pe meleaguri în care nici nu gândești

Probabil că atunci când erai doar un copil, visai la acea iubire minunată, că-n povești, lipsită de imperfecțiuni. De prea puține ori spre deloc se întâmplă lucrurile astfel. Universul lucrează în permanență și are obiceiul de a-ți da ce ai nevoie, nu neapărat ce îți dorești.

Citește și: Încetează să mai oferi iubire oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească la rândul lor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân