Dragoste autentică sau iubire toxică: în ce fel de relație te afli?

  • Publicat:
Dragoste autentică sau iubire toxică: în ce fel de relație te afli?
Sursa foto: Shutterstock

Relațiile nu sunt perfecte. Nici oamenii nu sunt perfecți. Dar cum ne dăm seama dacă dragostea este una autentică, reală, și nu doar ceva nesănătos? Cum ne dăm seama dacă ceea ce simțim trebuie prețuit și păstrat? Aflăm din rândurile de mai jos unde vom enumera diferențele dintre dragostea autentică și iubirea toxică!

Dragoste reală sau dependență emoțională?

Linia dintre dragostea reală și dependența emoțională este subțire. De aceea tot mai multe femei în ziua de azi confundă iubirea sănătoasă cu atașamentul toxic. Iată care sunt diferențele dintre cele două!

Comunicarea

În relațiile de iubire adevărată, fiecare dialog este unul constructiv, partenerii au deschiderea de a se înțelege și a fi tot mai puternici împreună! Timp în care în relațiile toxice, toate conversațiile se rezumă la critică, la reproșuri gratuite, la acuze nefondate și defensivă. Uneori, chiar și la manipulare sau amenințări.

Libertatea

În relațiile sănătoase de iubire, fiecare partener are propria viață, propriile țeluri, propriile interese. Într-una toxică, în schimb, te poți simți complet implicat în viața celuilalt. Ca și cum doar el ar conta, doar el și problemele sale sunt importante, întreaga ta viață se petrece în jurul celuilalt. Iar aceasta se numește codependență, nu iubire sănătoasă.

Dorința de dezvoltare

În relațiile de iubire autentice, dezvoltarea personală a fiecărui partener este una esențială. Iar pentru acest fapt, este extrem de important suportul, sprijinul între parteneri. Pe când în relațiile de iubire cu dependență, accentul se va pune mereu pe relația în sine, sacrificând uneori individualitatea unuia sau chiar ambilor parteneri de viață.

Individualitatea

În relațiile de iubire adevărată, partenerii se acceptă reciproc pentru ceea ce sunt, se plac și se iubesc pentru ceea ce sunt. În dragostea toxică însă, există permanenta dorință de schimbare a partenerului. Pornind de la aspectul fizic și până la trăsături de personalitate.

Starea de bine

În dragoste, există confort și relaxare chiar și-n cazul micilor discuții. Sau al intereselor separate. În relația toxică însă, există o implicare totală în viață celuilalt. O persoană implicată într-o relație toxică va fi mereu constrânsă să se conformeze regulilor celuilalt.

Concluzionând, dacă observi semne ale unei relații toxice, ieși din ea! Desprinde-te cât mai curând. În viața ta poate apărea omul care să te înțeleagă și să te iubească exact așa cum meriți! 

Surse: self.com, medium.com, quora.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân