Încetează să mai oferi iubire oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească la rândul lor

  • Publicat:
Încetează să mai oferi iubire oamenilor care nu sunt pregătiți să te iubească la rândul lor
Sursa foto: shutterstock

Oamenii care te iubesc vor sta alături de tine și la bine și la rău. Și nu îți vor da drumul niciodată. Vor fi acolo necondiționat. Te vor susține, te vor sprijini, te vor inspira. Dar, în viață poți întâlni deopotrivă și oameni care nu vor ști să ofere iubire. Iar de ei va trebui să înveți să te detașezi. Și să îi lași în urmă. 

Renunță la oamenii care nu sunt pregătiți să te iubească

Unele relații ne sunt menite pentru a ne învața lecții, pentru a ne înțelege adevărata valoare și pentru a ne împiedica să ne mai mulțumim cu puțin. Iar noi, femeile, trebuie să fim împăcate cu ele.

Încetează conversațiile lungi și anevoiase cu cel care nu va vrea să se schimbe niciodată.

Încetează să-l iubești pe el, cel care nu este pregătit să-ți ofere iubirea și sentimentele curate înapoi.

Știu că primul impuls este acela de a-l mulțumi pe el, de a-i câștiga atenția, inima. Dar, cu timpul, asta îți va fura ție energia, timpul, viața.

Poate că și tu ai experimentat iubirea dependentă, iubirea toxică, cea care nu a fost bazată pe un fundament de baza solid și reciproc. Nu ești nici prima, și nici ultima! Cu cât vei petrece mai mult timp încercând să te faci iubită ori acceptată de către un partener indisponibil, cu atât vei irosi timp prețios departe de o posibilă iubire sănătoasă, reală, autentică.

Transformă-ți viață într-un sanctuar sigur în care doar oamenii compatibili cu tine au acces.

NU ești responsabilă cu salvarea partenerului. Și MERIȚI o relație consensuală. 

Iată câteva sfaturi pe care, urmându-le, vei putea renunța la cei ce nu te iubesc și vei atrage oameni potriviți ție și nevoilor tale:

Despărțirea poate fi un lucru pozitiv

Da, despărțirea e complet în regulă atunci când nu există un drum comun. Nu uita că nu ține de tine să controlezi partenerul, relația, viața în doi. Și nu uita că de-a lungul vieții vei pierde mulți oameni. Nu-ți fie teamă să te detașezi și să lași în urmă oameni care nu sunt meniți să rămână în viața ta decât pentru o perioadă. Și care constituie lecții prețioase de viață, dar atât.

Renunță la resentimente

Da, renunță la resentimente și eliberează-te. Nu sta încărcată cu stări dintre cele mai nesănătoase care nu fac decât să-ți mistuie sufletul, împiedicând astfel procesul de vindecare. Iertarea poate fi dificilă, însă atât de eliberatoare!

Lasă lucrurile în firescul lor

Da, lasă lucrurile să curgă de la sine. Renunță pur și simplu la oamenii care nu te iubesc, scoate-i din viața ta și mergi mai departe, avansează. Mai devreme sau mai târziu, cu răbdare și iubire de sine, Dumnezeu îți va trimite omul potrivit. Și atunci Îi vei mulțumi chiar și pentru experiențele trăite anterior, căci doar ele au condus către reușita de azi.

Ai grijă de tine

Cultivă respectul și iubirea de sine, amintește-ți că meriți o relație frumoasă și sănătoasă. Ai grijă de tine în fiecare zi: odihnește-te suficient, alimentează-te corect, fă lucruri care îți bucură sufletul! Vei simți diferența.

Surse: liveboldandbloom.com, wikihow.com, herway.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân