5 gesturi simple pe care cuplurile solide le fac înainte de culcare

  • Publicat:
5 gesturi simple pe care cuplurile solide le fac înainte de culcare
Sursa foto: shutterstock

Patul matrimonial ar trebuie să reprezinte spațiul intim pentru conversații profunde, apropiere și odihnă, și nu un loc tern pentru navigarea pe social media, avertizează specialiștii în relațiile de cuplu. Iată care sunt, conform acestora, gesturile esențiale pe care cuplurile puternice ar trebui să le facă înainte de culcare! 

Faceți asta înainte de culcare? Vă puteți declara norocoși!

Împărtășiți tot ce s-a petrecut peste zi

O relație sănătoasă și consolidată presupune comunicare. Sinceră, deschisă, fără bariere. Iar seara este momentul cel mai prielnic în care să stați de vorbă. Așezați-vă comod și spuneți-vă cum v-a fost ziua. La job, în trafic, la piață, șamd. E important să va ascultați și să va susțineți. Pe termen lung, acest gest aparent nesemnificativ, va face diferența.

Citește și: Relația de iubire: 4 ingrediente esențiale

Atingerile nu trebuie să se rezume doar la actul intim

Complet adevărat. Apropierea fizică crește nivelul de oxitocină, dopamină și serotonină, principalii conductori în reducerea nivelului de stres.

De pildă, vă puteți ține în brațe atunci când priviți împreună filmul preferat. Veți vedea că odată cu acest gest mărunt, gândurile vor dispărea, iar starea de bine își va face apariția.

Arătați atenție și grijă unul față de celălalt

Gesturile grijulii, precum „Ai mâncat?” / „Cum ți-a fost ziua?” / „Ai nevoie de un masaj la umeri?”, toate acestea contribuie extrem de mult la stabilirea unei legături puternice.

Specialiștii încurajează chiar prezența unui ritual de cuplu, în care să va bucurați în fiecare seară de grijă și atenție. Fie că vorbim de luat masă ori de făcut duș împreună, rupeți barierele monotoniei în cuplu!

Citește și: 8 lucruri pe care orice bărbat și-ar dori să le audă de la partenera sa

Comunicați din priviri

Înainte de a merge la somn, specialiștii sfătuiesc să vă priviți în ochi. Să vă transmiteți cât de mult însemnați unul pentru celălalt. Puteți chiar să și verbalizati acest lucru. Însă ochii, în primul rând, ar trebui să transmită asta.

Citește și: Intimitatea emoțională, extrem de benefică în cuplu

Mergeți la somn împreună

Încercați să mergeți la culcare în același timp. Chiar dacă unul dintre voi mai are de trimis un mail pentru muncă sau mai are de spălat vasele din chiuvetă, încercați pe cât posibil să va sincronizați atunci când va băgați în pat.

Puteți chiar să va faceți un tabiet, așa cum am spus mai sus, și să mergeți de pildă îmbrățișați către dormitorul conjugal. Să vă spune-ți „Noapte bună!” și să închideți ochii zâmbind.

Surse: Women’s Health, Step to Health, Self

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân