Tu de ce nu ai noroc în timp ce alții au cu carul? Cum să atragi șanse benefice în viața ta

  • Publicat:
  • Actualizat:
Tu de ce nu ai noroc în timp ce alții au cu carul? Cum să atragi șanse benefice în viața ta

Cu siguranță și tu te-ai întrebat cum de unora li se leagă totul în viață, timp în care tu te căiești pentru fiecare lucru cât de mărunt. Ei bine, sigur că există noroc, șanse, întâmplări favorabile… dar, o mare parte din responsabilitatea pentru cum ne merg apele vieții ne revine tot nouă.

Cum să atragi șanse benefice în viața ta

Oamenii de știință au făcut adevărate cercetări și experimente în direcția aceasta și au scos la iveală faptul că oamenii, efectiv, pot deveni mai norocoși prin atragerea aproape magnetică în viața lor a unor întâmplări benefice. Potrivit acestora, iată de ce se poate întâmpla să NU ai noroc:

Așteptări nerealiste

Dacă așteptările tale sunt nerealiste sau prea înalte, e posibil să te simți adesea dezamăgit/ă. Încercarea de a-ți ajusta așteptările poate sprijini îmbunătățirea percepției asupra norocului.

Lipsa de acțiune

Norocul adesea favorizează mințile pregătite. Deci, pe cei care sunt proactivi, implicați. Încercarea de noi oportunități și ieșirea din zona de confort poate duce la “noroc” mai frecvent.

Starea de spirit pesimistă

Pesimismul sau gândirea negativă poate atrage și experiențe negative. Să fii recunoscător/oare pentru tot ceea ce ai și să adopți o perspectivă mai pozitivă asupra vieții pot schimba modul în care percepi norocul.

Comparația cu ceilalți

Compararea succeselor proprii cu cele ale altora poate duce la sentimente de insuficientă și „lipsă de noroc”. Fiecare persoană are propriul său parcurs, iar focusul pe progres în acest caz, poate fi mai benefic.

Citește și: Cum să ai mai mult ”noroc”

De ce ei și nu tu? Cum îți faci norocul?

Unii au parte de câștiguri în toate sectoarele vieții în timp ce alții sunt sortiți pierderilor. De ce unora le merge bine şi în dragoste, şi în carieră, au și bani, şi sănătate, în vreme ce alţii parcă atrag necazurile şi pagubele ca un magnet?

Ei bine, explicațiile specialiștilor spun următoarele: norocul are legătură cu mintea noastră, cu felul în care ne raportăm la ce e în jurul nostru. Astfel, o deschidere spre experiențe noi, spre aventuri nebănuite, spre risc, de ce nu? ne poate crea o cărare spre șansă și reușită.

Potrivit cercetărilor, oamenii deschiși, sociabili au mai multe șanse să-și aducă norocul în viața lor față de cei rezervați și introvertiți. Psihologii spun că nu există sintagma omul potrivit la locul potrivit, cu mai degrabă a te afla în starea de spirit potrivită pentru a îmbrățișa norocul.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc