Cum să ai mai mult ”noroc”

Nemţii consideră că te poţi simţi mai norocos în sensul unei vieţi mai bune dacă eşti bine organizat, îţi consumi eficient resursele, nu faci datorii şi munceşti
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum să ai mai mult ”noroc”
Cum să ai mai mult ”noroc” în 2020, foto Shutterstock

Dacă ar cunoaşte cineva formula norocului, cu siguranţă ar fi cel mai bogat, mai sănătos şi mai fericit om de pe planetă. Acestă formulă nu a putut fi descifrată nici de oamenii de ştiinţă, nici de magi, nici de ghicitori în stele. Nu vom dezbate acum teoriile privind norocul sau aflarea numerelor la loto ci ne vom axa pe ce putem face fiecare dintre noi pentru a fi, de fapt, pentru a ne simţi mai norocoşi în 2020.

În primul rând norocul şi-l face omul cu mâna lui

În foarte multe cazuri putem lua decizii favorabile pe termen lung. Simple decizii de genul – seriozitate la şcoală, seriozitate la locul de muncă, seriozitate în relaţiile cu cei din jur – ne pot da siguranţă pe termen lung. Iar oamenii care au siguranţa zilei de azi, pot acţiona şi pentru siguranţa zilei de mâine.

Nu aştepta mereu ajutor de la alţii

Foarte multe dintre persoanele ce se consideră nenorocoase au aşteptări prea mari sau aşteptări nerealiste de la familie, prieteni, colegi. Însă nimeni nu are datoria să ne rezolve probleme personale, fiecare om având propriile probleme. Evident, un sfat, o vorbă bună sunt mereu bine venite, dar nu obligatorii. Gândiţi-vă la cum funcţionează societăţile din Vestul Europei de exemplu. Nici măcar membri familiei nu se implică în rezolvarea problemelor celor în nevoie.

Nu confudaţi lipsa afecţiunii cu nevoia de ceva nou

O altă categorie de persoane care se consideră fără noroc sunt cele ce confundă lipsurile emoţionale cu lipsurile materiale de exemplu. Şi cumpără şi tot cumpără. Însă, fiecare dintre noi la sfârşitul zilei are nevoie de o vorbă bună, de o îmbrăţişare şi nu de o sută de perechi de pantofi.

Nu puneţi modul în care arătaţi pe seama norocului

”Dacă aş fi fost şi eu norocoasă să am ochii albaştri sau picioarele lungi” , de câte ori nu ne-am spus ceva de genul. Însă felul în care arătăm deşi este important în multe societăţi actuale nu ţine loc de fericire sau de succes. Însă de noi ţine ”norocul” să manageriem aspectul fizic. Şi apropo, mulţi dintre norocoşii care arată bine depun mari eforturi pentru asta – îşi controlează alimentaţia, fac sport regulat, îşi îngrijesc pielea, părul, investesc sume mari în vestimentaţie. Atâta timp cât nu facem mai nimic pentru felul în care arătăm nu putem vorbi despre ghinion. Ci doar despre delăsăre, lipsă de interes.

Nu faceţi datorii!

O altă categorie a persoanelor ”nenorocoase” este cea constituită din persoanele care nu reuşesc să îşi eficienteze costurile în raport cu veniturile şi se îndatorează. Fie că cer împrumut la bancă, fie că aleg varianta cumpărăturilor în rate, fie că se împrumută de la prieteni – toate aceste situaţii pot fi surse uriaşe de stres. Iar de la stres, la supărare, la depresie, şi la ”lipsa norocului” nu este decât un pas. Şi da, uneori să porţi acelaşi haine, să stai în chirie sau te uiţi la televizorul vechi te pot face să te simţi mai ”norocos” decât să ai lucruri noi pe datorie.

”Nu joc la loto, că nu am noroc!”

O altă problemă a ”nenorocoşilor” este faptul că nu au noroc la jocurile de noroc. Însă poate că 80 la sută dintre ei nici măcar nu joacă sau o fac foarte rar. Nu uitaţi, norocul şi ghinionul sunt o chestiune de statistică.

Un An Nou plin de decizii norocoase vă dorim!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Jurnalul unui copil crescut de bunici
Jurnalul unui copil crescut de bunici
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”