Reţetă de salată de măr cu 50 de bani – ideală pentru slăbire

Merele sunt prea puţin folosite în salate de către români, însă o salată de măr constituie un mic dejun excelent, ieftin şi rapid de preparat.
  • Publicat:
Reţetă de salată de măr cu 50 de bani – ideală  pentru slăbire
Reţetă de salată de măr cu 50 de bani – ideală pentru slăbire, foto Mădălina Drăgoi

Să mănânci sănătos este scump. Este scump, dacă nu prepari tu am spune noi. Aflată în Danemarca, o ţară foarte scumpă pentru bugetele româneşti, am experimentat în casa de vacanţă fel şi fel de reţete pentru preparate sănătoase, rapide şi ieftine. Una dintre ele este salata de măr cu seminţe de in.

În ţările nordice să fii atent cu gestionarea resurselor este un mod de viaţă. Nu se aruncă saci de pâine ca în România, ci din contră se achiziţionează cantităţi mici de mâncare ce se vor consuma proaspete. Nici resturile de mâncare nu se aruncă, ci se reciclează transformându-se în combustibil natural.
Într-o dimineaţă, observând cele 3 mere începute de fiul meu, dar abandonate, am decis să fac o salată.
Le-am curăţat de coajă, căci erau tratate cu ceară. Seminţele de in au fibre, omega 3 şi vitamine precum E şi grupul B şi favorizează digestia. Un kilogram de seminţe de in costă circa 7 lei.

Reţetă de salată de măr

Ingrediente pentru o porţie

Mod de preparare
Într-un castron se amestecă feliuţele de măr cu zeamă de lămâie şi puţin ulei de măsline, rozmarin ori pătrunjel, seminţe de in. Am avut şi muguri de plante şi am presărat câţiva. Am estimat că o porţie din această salată pregătită în România, vara nu ar trebui să coste mai mult de 50 de bani per porţie. Poftă bună!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: