Te simți rănit? Ai vrea să ierți? Iată tehnica cea mai eficientă și ușor de aplicat

Gina Veveriță, coach vorbește despre o practică veche de vindecare din Hawaii ajută oamenii din toată lumea să aibă relații armonioase și să ierte.
  • Publicat:
Te simți rănit? Ai vrea să ierți? Iată tehnica cea mai eficientă și ușor de aplicat
foto Shutterstock

Ho’oponopono este o veche practică de vindecare hawaiană, de curățare mentală, care se concentrează pe iertare și reconciliere. Considerată rugăciune, meditație sau terapie, cunoscută și sub numele de “Codul hawaian al iertării”, se crede că atunci când ierți pe cineva, de fapt te ierți pe tine însuți. Cu explicații despre această tehnică vine Gina Veveriță, Master Trainer de NLP, Trainer Time Line Therapy, Hipnoterapie si Coaching.

Când ierți, ești eliberat de stările emoționale dureroase, care alimentează gândurile și sentimentele întunecate, dar în mare parte, ești eliberat de trecut.

Câteva nume consacrate în domeniul dezvoltării personale, au dezvăluit valoarea Ho’oponopono și propriile experiențe în urma adoptării acestui proces puternic. Tony Robbins vorbește despre Ho’oponopono și despre modul în care a ajutat la vindecarea unei situații negative din viața lui. Joe Vitale a lucrat cu Dr. Hew Len, iar Dr. Hew Len a studiat împreună cu Morrnah Simeona, o doamnă ce și-a dedicat viața predării Ho’oponopono. Tad James, creatorul tehnicii Time Line Therapy®, de asemenea a învățat de la ea.

Pentru toți, accentul principal a fost pe folosirea Ho’oponopono pentru abuz, încălcarea legii, exces, abateri. Așadar, deși există și alte situații pentru a folosi Ho’oponopono, scopul principal este să lucrezi cu cineva care ți-a greșit.

 

În ce situații poți să folosești Ho’oponopono – prima situație

Ho’oponopono a fost și este folosit în  trei situații:

Prima, este cu o persoană care ți-a greșit, e vorba de cineva care ți-a încălcat granițele, care ți-a greșit și pe care vrei să o ierți sau nu.

Să nu ierți, implică frustrare, invidie. “Ori de câte ori mă gândesc la tine și la ceea ce ai făcut, devin furios.” E despre jocul de-a parcă vreau să pleci din viața mea și totuși parcă vreau să te aduc înapoi.

În ce situații poți să folosești Ho’oponopono – a doua situație

A doua situație, se referă la cineva pe care-l iubești, cu scopul de a îmbunătăți relația. În vremurile străvechi în Hawaii, Ho’oponopono se făcea și cu cineva pe care îl iubești, tocmai pentru că ai vrut să fii conectat cu el, să aprofundezi și să-ți îmbunătățești relația. Sunt nenumărate situațiile în care părinții au amintiri frumoase despre copii lor, încă de la vârste fragede, pe care le păstrează în memorie o viață întreagă. Sunt ancore cu resurse pentru ei, totuși, să-i vadă crescând, devenind tineri adulți, se vor putea reconecta cu ei, cu cei care sunt acum, în prezent. 

În ce situații poți să folosești Ho’oponopono – a treia situație

A treia situație în care se recomandă procesul ho’oponopono, este cu o persoana care a decedat, cu care acum nu mai ai un schimb de energie. Vrei să te eliberezi și să eliberezi energetic persoana care a murit, să o lași să trăiască doar în amintirile tale. A deveni “pono” cu ea, înseamnă să obții sentimentul de complet și ulterior te reconectezi cu aceasta în amintirile tale.

Gina Veverita, foto arhivă
Gina Veveriță, coach, Master Trainer de NLP, Trainer Time Line Therapy, Hipnoterapie
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân