Te consideri matur emoțional? Iată câteva semne care te vor scăpa de o posibilă confuzie

A fi matur emoțional te poate scăpa de fluctuația constantă a stării tale de spirit și pe viitor, te poate ține la distanță de anxietate sau depresie.
  • Publicat:
Te consideri matur emoțional? Iată câteva semne care te vor scăpa de o posibilă confuzie
Te consideri matur emoțional? Iată câteva semne care te vor scăpa de o posibilă confuzie Sursa foto: Shutterstock

Cum faci față provocărilor care apar zi de zi? Starea ta de spirit fluctuează în mod constant și te trezești dezamăgit zile întregi? Multe tulburări psihologice pot fi cauza acestui lucru, dar de cele mai multe ori este lipsa de maturitate emoțională, care este strâns legată de conștientizarea emoțională.

Semnele că cineva este matur emoțional nu sunt atât de evidente pe cât crezi. Citește mai departe pentru a afla care sunt acestea și scapă de confuzia apărută.

  1. Ai încredere în tine pentru că îți cunoști defectele

Ești încrezător, nu pentru că știi cât de grozav ești, ci pentru că îți poți accepta defectele și greșelile, repetând ideea că este uman să greșești constant.

  1. Nu te aștepți ca oamenii să-ți poată citii gândurile

Știi bine că alți oameni, inclusiv cei apropiați, nu au capacitatea de a-ți citi mintea și de a ști ce gândești și simți, așa că te străduiești să exprimi aceste lucruri prin limbaj.

  1. Ești conștient de faptul că perfecțiunea nu există

Ai reușit să-ți controlezi sentimentele legate de sindromul impostorului  și conștientizezi faptul că perfecțiunea nu există.

  1. Nu aștepți perfecțiune din partea nimănui

O persoană matură din punct de vedere emoțional nu va permite să fie afectată de lucruri care nu sunt perfecte în viața lor, deoarece realizează că perfecțiunea nu există în prietenii, relații, muncă sau viața de familie.

  1. Îți oferi iertare

Ai învățat să te ierți pentru greșelile pe care tu, ca orice altă persoană, le-ai făcut în trecut și nu le mai lași să te afecteze emoțional.

  1. Știi că fericirea este trecătoare

Ești recunoscător pentru lucrurile mărunte din viața ta și ești conștient de faptul că momentele frumoase nu durează la nesfârșit.

  1. Dezvolți strategii pentru a gestiona mai bine emoțiile

Poți accepta faptul că există părți mai puțin plăcute ale personalității tale. Cu toate acestea, în acceptarea ta, le poți depăși și poți dezvolta metode de a le gestiona.

  1. Nu te mai îndrăgostești așa ușor

Nu te mai îndrăgostești la fel de repede ca atunci când erai mai tânăr. În schimb, ești mai loial prietenilor și relațiilor pe care le ai deja.

  1. Prieteniile și relațiile tale se construiesc pe principiul de vulnerabilitate și onestitate

Știi că prieteniile înseamnă a fi vulnerabil și a arăta susținere unul față de celălalt. Știi că prietenii adevărați se bucură de fericirea celuilalt și pot deplânge cu maturitate pierderile celuilalt, ajutându-l totodată să depășească cu bine fiecare moment din viață.

Surse: msn.com, eugenetherapy.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân