Tainele viselor

In fiecare noapte, timp de o ora si jumatate, mos Ene ne plimba prin lumea viselor. Asta inseamna ca ne petrecem 5 ani din viata visand. Visul i-a pus pe jar pe cercetatori, care pierd noptile ca sa-i dezlege misterele. Insa au reusit sa afle foarte putin
  • Publicat:
Tainele viselor
Tainele viselor

In fiecare noapte, timp de o ora si jumatate, mos Ene ne plimba prin lumea viselor. Asta inseamna ca ne petrecem 5 ani din viata visand. Visul i-a pus pe jar pe cercetatori, care pierd noptile ca sa-i dezlege misterele. Insa au reusit sa afle foarte putin

Pana la urma, ce este visul? Cate popoare, atatea raspunsuri. Eschimosii, de exemplu, sunt convinsi ca, in timpul somnului, sufletul paraseste trupul pentru a trai intr-o alta lume. Tocmai de aceea considera ca este periculos sa incerci sa trezesti pe cineva in timp ce viseaza, pentru ca exista riscul sa isi piarda sufletul in acea lume. Si mai este si credinta locuitorilor din Guyana care sustin ca visele sunt reale, iar daca cineva incearca sa-i omoare in vis, il vor ucide ei in realitate ca sa scape de dusman. 

Mos Ene, ghid prin viitor
De cand se stie, omul a crezut in visele premonitorii. Se spune chiar ca Iulius Cezar si-a visat asasinatul… Multi specialisti cred ca acest tip de vise se datoreaza puterii de deductie a creierului nostru, care inmagazineaza o multime de informatii si, pe baza lor, intuieste ce se va intampla. Si daca tot stie, trage un semnal de alarma in timpul noptii, cand materia cenusie oricum nu are somn.

Altii spun ca asa ceva nu se poate, si baga mana in foc ca este vorba despre o pura coincidenta. Exista si unii doctori care cred ca unele lucruri pe care le visam – cele pozitive, mai precis – devin realitate tocmai pentru ca ni s-au aratat in vis si de atunci noi tot le dorim. Numerosi cercetatori, nemultumiti de aceste explicatii, mai cauta si acum raspunsul corect.

Imperiul viselor, un loc fara tabuuri
Imbracata ca o amazoana, flirtezi cu Brad Pitt, lucrurile se precipita si faceti amor salbatic cand… ceasul desteptator te trezeste la realitate. Potrivit unui studiu, 70 la suta dintre femei au vise erotice, in timp ce numarul barbatilor este un pic mai mare: 80 la suta. Prima oara ne tulbura somnul prin adolescenta – numerosi tineri incep sa viseze serpi (simbolul sexualitatii).

In timpul somnului, inconstientul se scutura de buna cuviinta. Cel mai pudic dintre pudici va deveni exhibitionist in somn, timidul timizilor va juca pe degete cele mai aratoase domnisoare, femeia-copil se va transforma in femeie-fatala. Atentie, insa!

Nu confunda visele cu dorintele!
Daca visezi ca faci sex nebun cu stomatologul pe scaunul din cabinetul sau, nu inseamna ca asta iti doresti cu adevarat. La fel, daca visezi ca ai o relatie cu o persoana de acelasi sex, nu inseamna ca esti o lesbiana refulata… Mesajele din vise nu trebuie luate ca atare, ci trebuie interpretate. Numai asa iti vor dezvalui cate ceva despre sexualitatea ta.
Un psihanalist francez sustine ca femeile care viseaza in mod repetat un act sexual, nu au libidoul foarte dezvoltat, rareori ating orgasmul si au nevoie de raporturi sexuale mai dese si mai satisfacatoare. Mai des intalnite sunt visele erotice „soft” in care ne intalnim cu diversi, flirtam, ne imbratisam, ne sarutam. Aceste vise se traduc printr-o stare de bine, ne intelegem perfect cu noi insene, dar si cu ceilalti.

Potrivit teoriilor lui Freud, visul joaca de asemenea un rol compensator – ne implinim dorintele in vis si ne satisfacem fantezii pe care nici nu le-am constientizat. In plus, visele erotice te ajuta sa scapi de stresul acumulat peste zi.

Spune-mi ce citesti ca sa-ti spun ce visezi…
O echipa de cercetatori britanici a facut un studiu pe soarecii… de biblioteca. Au luat la intrebari mii de persoane care adora lectura si au descoperit o legatura stransa intre cartile pe care acestea le citeau si visele pe care le aveau. Specialistii englezi au tras linie si au anuntat: cei care citesc romane de dragoste inainte de a stinge lumina viseaza frumos, iar cei care citesc romane politiste sunt predispusi la cosmaruri, la fel si copii care citesc carti stiintifico-fantastice.

ABC-ul viselor

Daca visezi…

  • Ca zbori, inseamna ca un noroc mare va da peste tine.
  • Ca iti pierzi viata, inseamna ca vei avea parte de o „renastere” (in plan profesional, personal).
  • Ca vezi o apa sau ca faci baie in ea, atunci ori tu vei deveni mamica, ori o prietena apropiata va naste un copil.
  • Ca faci o calatorie, vei primi vestea mortii cuiva cunoscut.
  • Ca asisti lacrima sau esti chiar tu ucigasul, atunci te vei certa rau cu cineva din familie sau de la locul de munca.
  • Ca este ziua ta sau esti la o petrecere la care tu esti sarbatorita, atunci ti se va oferi o slujba mai buna.
  • Ca saruti pe cineva, inseamna ca te asteapta niste necazuri. Daca, din contra, tu esti cea sarutata, atunci te vei impaca in scurt timp cu cineva drag.
  • Ca esti intr-o casa, atunci te vei casatori cat de repede.
  • Ca iti vezi mama, vei avea o bucurie, vei primi vesti bune.
Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
High tech dar cu masura
High tech dar cu masura
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân