Singura printre straini

Traiul in alta tara decat cea natala poate fi mai greu decat isi imagineaza majoritatea romanilor. Stresul cauzat de viata printre straini ne afecteaza emotional, putand conduce la depresie.
  • Publicat:
Singura printre straini
Singura printre straini
Traiul in alta tara decat cea natala poate fi mai greu decat isi imagineaza majoritatea romanilor. Stresul cauzat de viata printre straini ne afecteaza emotional, putand conduce la depresie. Sa vedem ce o sfatuieste Oana pe una dintre cititoarele revistei noastre aflata in aceasta situatie.

„Stau mult timp in casa singura, nu am ocupatie. Prietenul meu munceste pana seara la ora 18.00. Suntem in Franta si eu nu am prietene pentru ca nu stiu sa vorbesc franceza. Vreau sa stiu ce urmari pot aparea din cauza statului in casa zi de zi, aproape 24 de ore. Eu simt ca sunt tensionata, poate si din cauza ca imi este frica, ma inchid in mine, devin tot mai stresata, suport tot mai putin greselile persoanei din jurul meu.

In plus, am dureri de cap si simt tensiune la ceafa. Cateodata ma gandesc ca poate o sa-mi explodeze vreo vena in cap sau o sa am probleme grave de sanatate. Vreau sa stiu ce pot sa fac sa nu mai fiu stresata si sa pot sa-mi asum singuratatea.”

Este foarte evident ca traversezi o perioada de depresie, accentuata de izolare si anxietate. Ar trebui sa apelezi la ajutorul unui psiholog, preferabil roman, trebuie sa existe unul pe acolo, cauta pe internet. De asemenea, anxietatea este potentata si de preocuparea legata de viitor, avand in vedere ca, daca te hotarasti sa traiesti acolo, va fi necesar sa treci aceasta bariera, sa inveti limba, sa socializezi, poate sa iti iei si un job s.a.m.d.

Nu este un pericol real pentru ca o vena sa explodeze, insa cu siguranta ca starea depresiva in care te afli este de vina pentru aceasta senzatie. Altfel, s-ar putea gasi o expresie somatica, accentuand o afectiune veche ori o predispozitie, ori abuzuri diverse (alimente, alcool, tutun etc.). Deci nu trebuie deloc neglijat. Pe moment, sfatul meu este sa iti faci o preocupare utila gen: gradinarit, cusut, brodat etc.

Sau inscrie-te la un curs de gatit, unde sunt multe elemente vizuale si de gust, ce te vor ajuta sa treci peste blocajul lingvistic, sa cunosti alti oameni si sa te simti bine. Totul tine de tine!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân