Secretele CV-ului „de criză”

"Pe vremea mea, au fost nişte ani grei, grei de tot – recesiunea ne făcea numai probleme, dar, în ciuda ei, nu era interviu de angajare la care să merg şi să nu impresionez. Am avut un CV făcut special să sară în evidenţă în maldărul acela depus pe vreme de criză şi am primit numai laude. Nu mai vorbesc de posturile la care am avut acces." Exact aşa vreau să povestiţi peste ani şi ani când vorbiţi (poate cu roboţii?) despre perioada de acum.
  • Publicat:
Secretele CV-ului

„Pe vremea mea, au fost nişte ani grei, grei de tot – recesiunea ne făcea numai probleme, dar, în ciuda ei, nu era interviu de angajare la care să merg şi să nu impresionez. Am avut un CV făcut special să sară în evidenţă în maldărul acela depus pe vreme de criză şi am primit numai laude. Nu mai vorbesc de posturile la care am avut acces.” Exact aşa vreau să povestiţi peste ani şi ani când vorbiţi (poate cu roboţii?) despre perioada de acum.

Ca să se întâmple aşa, trebuie să urmaţi nişte paşi care vă vor purta direct pe drumul succesului la angajare. Nu este momentul să scoateţi de la naftalină CV-ul de acum câţiva ani şi să-l periaţi niţel. Nu ajunge. Nu vă va face prezentarea remarcată printre alte 178.800 pentru exact postul cu care cochetaţi.

Vremurile sunt schimbate, sunt vremuri dure în care cei care angajează ştiu că o fac în cu totul alte condiţii şi că, vorba aceea, are balta profesională peşte. Aşadar, la treabă, nu-i timp de irosit.

Înşiraţi realizări concrete, nu doar nişte perioade lucrate şi sarcini bifate

Lista lungă de îndatoriri pe care le-aţi îndeplinit cu mult sau mai puţin chef nu mai este la modă. Angajatorii ar vrea să vadă/să audă tot mai multe succese concrete ale oamenilor pe care îi au în faţă. Nu vă mai gândiţi la voi ca la o fişă a postului cu două picioare, ci mai degrabă ca la un produs pe care trebuie neapărat să-l vindeţi.

Faceţi o listă cu realizările de la fostul loc de muncă şi la fiecare gândiţi-vă şi ce a însemnat ea ca şi câştig concret pentru patron. Aşa puteţi vorbi „angajatoreza” şi îi puteţi spune deschis celui pe care îl vreţi şef ce plusuri sunteţi capabili să-i aduceţi.

Subliniaţi contribuţia pe care aţi avut-o în companie
Acum nu mai vorbim doar despre succesele personale, ci despre umărul pus la munca eficientă în echipă. Se spune că managerii de resurse umane împart angajaţii pe care şi-i doresc în două categorii: cei care vor face bani pentru companie şi cei care vor economisi bani pentru companie.

Încercaţi să găsiţi răspunsuri la următoarele întrebări şi să le folosiţi în prezentarea cea nouă: cum a îmbunătăţit munca mea performanţele departamentului sau companiei, câte roluri am „jucat” la fostul loc de muncă ajutând astfel firma să economisească, cum a făcut munca mea munca altora mai uşoară, mai rapidă, mai eficientă?

Uitaţi de ideea unui CV universal
Ştiu, este neplăcut pentru că veţi avea mai mult de lucru la document, însă cine va ieşi în evidenţă într-atâtea CV-uri care sună la fel de fără vino-ncoa? Încercaţi să nu mai trimiteţi peste tot acelaşi document, aceeaşi scrisoare standard de intenţie, aceleaşi informaţii.

Personalizaţi-le în funcţie de persoana/firma căreia vă adresaţi. Nici nu ştiţi cum sare în ochi şi cât de tare cântăreşte prezentarea potrivită, la angajatorul potrivit.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân