Profit de faptul ca sunt frumoasa, dar nu vreau sa fiu judecata pentru asta!

Una dintre cititoarele revistei "Ce se intampla, Doctore?" este ingrijorata de faptul ca este judecata de cei din jur pentru felul in care arata si nu pentru ceea ce este ca om.
  • Publicat:
Profit de faptul ca sunt frumoasa, dar nu vreau sa fiu judecata pentru asta!
Profit de faptul ca sunt frumoasa, dar nu vreau sa fiu judecata pentru asta!

Una dintre cititoarele revistei „Ce se intampla, Doctore?” este ingrijorata de faptul ca este judecata de cei din jur pentru felul in care arata si nu pentru ceea ce este ca om. Este frumoasa, o recunoaste, ii place ca este vanata, se joaca cu mintile barbatilor, dar uneori este schimbatoare si nu se regaseste. Oana o ajuta sa inteleaga mai bine ce se intampla cu ea.

„Momentan, imi traiesc viata din plin. Am avut o relatie timp de 4 ani de zile cu un baiat mai mare cu 11 ani decat mine. Ne-am despartit, iar acum eu profit de orice imi iese in cale. Sunt o fata foarte „vanata”, imi place sa cuceresc, imi place sa ma joc cu mintile barbatilor!

Efectiv, afisez fara sa vreau uneori o imagine de femeie perversa. As vrea tare mult sa scap de asta si sa fiu vazuta ca o femeie normala. De multe ori mi s-a intamplat sa mi se spuna ca din cauza privirii patrunzatoare si a comportamentului nonconformist, seman cu o femeie usoara, iar eu nu sunt deloc asa.

Recunosc ca de multe ori profit de felul in care arat. Stiu ca sunt atragatoare si sunt mandra de asta. Dar m-am saturat sa fiu judecata dupa fizic si nu dupa ceea ce sunt de fapt ca om. Un lucru care ma termina psihic este ca sunt foarte schimbatoare, exact ca vremea! Acum sunt foarte hotarata, peste 2 zile ma razgandesc complet. Efectiv ma cert cu mine insami. Nu ma regasesc! Astept un sfat.”

Te inteleg, insa conteaza foarte mult ceea ce iti doresti acum cu adevarat de la o relatie: o aventura sau confirmarea calitatilor tale fizice, a puterii de a-i manipula pe cei din jur, mai ales pe baieti? Eu cred ca te judeci prea dur si in plus le creezi si celor din jur aceste circumstante de a te judeca.

Poate ca esti prea schimbatoare fiindca nu ai intalnit pe acel cineva potrivit tie, care sa te merite si atunci nu te implici mai departe in relatia respectiva.

Fii mai indulgenta cu tine, fii mai chibzuita in alegerea baietilor, impune-ti acest lucru, eventual stabileste o perioada in care sa nu te implici, cel putin sexual, intr-o noua relatie castigand astfel detasarea de a incepe o relatie adevarat cu cineva care trece testul comunicarii platonice.

In plus, apeleaza pentru o scurta perioada la cateva sedinte de psiho-terapie de suport, pentru ca problemele care te sperie, pot fi rezultate in urma unor relatii mai dificile cu parintii in copilarie: severitate exagerata, abuzuri, umilinte ori probleme din familii dezorganizate. Bafta multa si curaj!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Emilia Potenteu - psiholog
Emilia Potenteu este psiholog şi a fost colaborator al revistei şi site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. Emilia Potenteu este autor al multor texte dedicate problemelor psihologice de cuplu, problemelor sexuale care intervin în cuplu, dar şi provocărilor pe care le ridică educaţia sexuală ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”