Oamenii sunt oglinda ta: tu iubești sau îți displace ceea ce te oglindește?

  • Publicat:
Oamenii sunt oglinda ta: tu iubești sau îți displace ceea ce te oglindește?
Sursa foto: shutterstock

Ia o pauză și gândește-te la toți oamenii din viața ta, indiferent de numărul lor. Gândește-te la relațiile lungi, dar și la cele care s-au întâmplat a fi pasagere. Gândește-te acum la sentimentele care sunt asociate cu acești oameni cu care ai avut relațiile. Ei bine, află că fiecare persoană din viața ta este oglinda ta! Dar despre asta vom vorbi mai mult în articolul următor.

Fiecare persoană pe care o întâlnim este oglinda noastră

Adesea, oamenii pe care îi întâlnim în viață reflectă unele laturi ale personalității noastre pe care nu suntem dispuși să le vedem. Sau să le acceptăm. Și se spune că atunci când vrem să schimbăm pe cineva, de fapt încercăm să ne schimbăm propria reflexie.

Învață, așadar, cum să te recunoști în comportamentul oamenilor din viața ta:

Ai parte de același tipar de parteneri

Relațiile de iubire sunt cele mai bune oglinzi ale noastre. Astfel, dacă tu atragi din nou și din nou același tip de partener, se prea poate ca problema să fie la tine. Ce înseamnă asta? Că îți poți sabota singură relațiile și o poți face inconștient.

De pildă, ți se poate întâmpla să fii frecvent părăsită. Sau să intri în relații toxice, în care partenerul te devalorizează, îți suprimă identitatea și te face să te simți măruntă. Adevărul din spatele cortinei poate avea legătură cu faptul că tu nu te iubești suficient. Prin urmare, atragi persoane care îți oglindesc acest comportament, care nu te prețuiesc și nu te iau în serios.

Citește și: Relații toxice – ce putem învăța din ele

Atragi oameni care îți spun ce să faci

Uneori, e în regulă să ți se spună ce să faci. De către un părinte sau un membru al familiei, de către un șef sau un superior. Însă, dacă partenerul, familia sau prietenii îți spun tot timpul ce ai de făcut, atunci e posibil că tu însăți să oglindești această temere de a lua decizii. Corectează acest comportament.

Atragi oameni care mint sau ascund lucruri

Dacă întâlnești frecvent oameni care te mint, ai face bine să te uiți în oglindă și să vezi dacă nu cumva și tu te minți pe tine. Sau pe ceilalți. Poate fi dificil să fii complet onestă cu tine însăți, dar este cea mai bună decizie pe care o poți lua. 

Fii blândă cu tine și permite-ți să te accepți așa cum ești, ca un tot. Și să te prezinți lumii fără teamă, asumată și cu mai multă încredere în propria-ți persoană! 

Cei din jur nu cred în visurile tale

Dacă ți se întâmplă ca nici părinții, nici prietenii și nici partenerul să nu creadă în visurile tale, acest fapt ar trebui să îți ridice un semn mare de întrebare.

Crezi că ești 100% dedicată visurilor tale? Tu însăți crezi în ele? Faci tot ce îți stă în putere să le atingi?

Dacă răspunsul la aceste întrebări a fost un mare „NU”, atunci aici ai de lucrat. Intens. Căci cei din jur nu fac altceva decât să-ți reflecte propriile îndoieli, lipsa de încredere.

Nu lua acest comportament în nume de rău. Schimbă-ți doar percepția și atitudinea.

Citește și: 8 scuze care ne pot ruina visurile

Surse: Mind Your Reality, Medium, Exploring Your Mind, Dose of Bliss

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân