Nu te da cu parfum la prima întâlnire. Motivul este uluitor!

Psihologul și psihoterapeutul Valeria Vîrlan explică de ce poate fi înșelător să porți parfum când te întâlnești cu partenerul de viață.
  • Publicat:
Nu te da cu parfum la prima întâlnire. Motivul este uluitor!
Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut integrativ, acreditat european, foto Ioanid Apostol

Industria cosmetică, moda, trendurile, reclamele ne indică zi de zi cât de important este să avem parfumuri. Ele schimbă starea de spirit, iar folosite consecvent pot deveni chiar simbol personal. Sau semnătură. Însă, folosind mereu parfumuri și noi și ceilalți nu are doar avantaje. Un psiholog atrage atenția: folosirea parfumurilor modifică mirosul natural al pielii. Și acest fapt induce în eroare.

”Natura a fost foarte inteligentă atunci când a lăsat oamenii și animalele să-și depisteze partenerul compatibil sexual după miros. Ignorarea acestui aspect, într-o lume care își anihilează mirosurile proprii printr-un exces de parfumuri și odorizante sintetice și artificiale, poate să ducă la multe situații de nepotrivire în cuplu” a explicat Valeria Vîrlan, psiholog și psihoterapeut integrativ acreditat european. Așadar, pentru a simți că ești compatibil cu o persoană trebuie să-i miroși pielea fără cosmetice. La fel și în sensul invers.

Simte mirosul natural cât mai des

”Este important să explorăm cât mai mult mirosurile naturale din natură (plante, flori, mirodenii..) și din când în când să ne dam voie să simțim mirosul natural al pielii si al feromonilor. Ai noștri, cât și ai partenerului” a mai explicat psihologul.

Ascuteți simțurile și fii în momentul prezent

Ce se întâmplă dacă te concentrezi asupra mirosului a cât mai multe arome, mirodenii, uleiuri, legume, fructe, flori, mâncăruri, făină, unt, frunze, ceaiuri, cafea? Ne recăpătăm treptat înțelepciunea olfactivă înnăscută.

Exerciții pentru ascuțirea simțurilor

Psihologul Valeria Vîrlan propune un exercițiu ce are menirea să reseteze simțurile. Și evident te reîmprietenești și întărești simțul olfactiv, simțul tactil, văzul, auzul.

Ce ar fi ca de azi să te concentrezi pe rând pe câte un simț și să îl explorezi cât poți de mult. Mai concret: azi este ziua dedicată mirosului, să adulmeci cât mai multe arome (cafea, scorțișoară, croissant, flori, iarbă etc). Mâine ar putea fi o zi dedicate simțului tactil. Iar asta presupune să atingi cât mai multe texturi: mătase, catifea, bumbac, gheață, blana unui animal, pielea iubitului etc. În ziua dedicată văzului, fă o excursie în natură, într-o piață, etc. În ziua dedicate gustului: mergi la restaurant, gătește, gustă ingrediente într-o piață. ”Consideră acest exercițiu ca un reset pt simțurile tale, un „duș” de înviorare. Și nu uita că simțurile tale trezite te conectează cu senzualitatea ta, care reprezintă, între altele, poarta de acces către o sexualitate împlinitoare” a mai adăugat Valeria Vîrlan.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân