8 lucruri care te pot face să emani un miros neplăcut

Pe lângă transpirația care, în cantități moderate, este perfect normală, există anumite condițiile medicale, emoții sau mâncăruri, care ar putea să te facă să emani un miros neplăcut.
  • Publicat:
8 lucruri care te pot face să emani un miros neplăcut
8 lucruri care te pot face să emani un miros neplăcut Sursa foto: Shutterstock

Nimănui nu-i place să miroasă urât, iar acest lucru poate crea un disconfort uriaș atât pentru tine, cât și pentru cei din jurul tău. Uneori facem greșeli de igienă fără să ne dăm seama de acest lucru, dar cei mai mulți dintre noi facem tot posibilul să rămânem curați pe tot parcursul zilei. Suntem, de asemenea, conștienți de faptul că igiena personală de bază și anumite alimente au un impact asupra mirosului și respirației corpului nostru, dar devine mult mai complex decât atât. Se pare că unele condiții medicale, precum și emoțiile pe care le trăim ne pot influența mirosul.

Descoperă mai multe detalii despre cele opt lucruri care ar putea contribui la respirația și mirosul pe care îl emani!

1. Mâncărurile picante

Ardeii iuți conțin capsaicină, o substanță chimică care te face să simți o senzație intensă de fierbinte. Cu toate acestea, principalii vinovați pentru mirosul neplăcut sunt, de obicei, usturoiul și ceapa folosite în felurile de mâncare picante.

2. Usturoiul și ceapa

Aceste două legume folosite în majoritatea mâncărurilor eliberează compuși chimici asemănători sulfului atunci când sunt digerate. Acești compuși chimici vor fi apoi eliberați prin pori și prin respirație.

Cu toate acestea, se pare că există o modalitate de a neutraliza respirația de usturoi și ceapă. Poți face acest lucru mâncând mere crude. De asemenea, menta și salata verde pot fi de mare ajutor.

3. Legumele crucifere

Broccoli, conopida și varza pot contribui la mirosul neplăcut. Au și ele anumite subtasnțe precum sulful, care sunt apoi eliberate prin porii tăi.

Legumele crucifere sunt foarte bogate din punct de vedere nutrițional, așa că eliminarea lor din dietă ar putea să nu fie o idee grozavă. Fierberea lor în apă sărată înainte de a le găti ar putea ajuta la neutralizarea substanțelor chimice care provoacă acel miros neplăcut.

4. Diabetul

A avea o afecțiune precum diabetul poate avea un impact asupra respirației tale. Respirația cu miros de acetonă este cauzată de cetoacidoza diabetică, care este momentul în care organismul începe să producă acizi numiți cetone.

Acesta este un semn de avertizare că organismul începe să rămână fără insulină, așa că dacă suferi de diabet și observi că respirația ta are un miros fructat, asemănător cu acetona, solicită imediat asistență medicală.

5. Carnea

Consumul excesiv de carne poate avea, de asemenea, un impact asupra modului în care miroși. S-a demonstrat că persoanele care nu consumă carne în exces sunt considerate semnificativ mai atractive.

6. Stresul

Stresul te face să emani un miros mai puțin plăcut? Ei bine, acest lucru este cu adevărat posibil. Un tip de glande sudoripare, numite glande apocrine, situate acolo unde crește părul corporal, de exemplu axile, poate contribui într-adevăr la producerea unui miros neplăcut. Aceste glande devin mai active atunci când te simți stresat, iar bacteriile care interacționează cu transpirația pot produce într-adevăr substanțe chimice care să te facă să miroși urât.

7. Tricomicoza

Tricomicoza este o infecție bacteriană care afectează de obicei axilele și alte zone în care crește părul corporal, cum ar fi zona inghinală. Această afecțiune este de obicei nedureroasă, dar poate produce transpirație excesivă și implicit un miros puternic și neplăcut.

Tratamentul include de obicei menținerea acestor zone curate și uscate, eliminarea părului prin epilare sau bărbierire și utilizarea cremelor antibiotice topice sau a tratamentelor ce se administrează pe cale orală.

8. Apneea în somn

Apneea în somn este o afecțiune care cauzează incapacitatea de a mai respira în timpul somnului. Pe lângă faptul că afectează calitatea somnului, afecțiunea poate provoca și respirație urât mirositoare.

Surse: msn.com, thelist.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân