Moduri eficiente prin care poți avea grijă de tine atunci când te simți epuizată

  • Publicat:
Moduri eficiente prin care poți avea grijă de tine atunci când te simți epuizată
Sursa foto: shutterstock

Îți dai seama că nu mai poți, că ești extenuată atunci când trebuie să te îngrijești de tine, iar acest lucru ți se pare o misiune greu de îndeplinit. Iată 4 lucruri pe care le poți face pentru a-ți recăpăta energia în situațiile ce te copleșesc.

4 moduri prin care poți avea grijă de tine atunci când te simți epuizată

În primul rând, înțelege că este perfect normal

Da, este în regulă să te simți supraîncărcată uneori. Trebuie să știi doar că este perfect în regulă să simți că, uneori, nu le poți face pe toate. Nu poți îndeplini toate task-urile la birou de fiecare dată, ca mai apoi să ajungi și acasă unde să te ocupi de gătit, spălat și pregătit copiii pentru școală. Se întâmplă să clachezi sau să simți nevoia de o pauză. Respiră.

Stabilieste-ți obiective realiste, obiective care te fac fericită pe tine și nu pe ceilalți

Vrei să te apuci de sport, în regulă. Fă asta pentru tine, nu pentru partenerul care vrea să arăți mai bine, nu pentru coleg care ți-a spus că ar trebui să mai slăbeșți și nici pentru societatea care te vrea într-un anume fel pentru a te integra. Fă ce îți bucură sufletul și te ajută să devii o mai bună versiune a ta.

Fii sinceră cu tine atunci când vine vorba de ce poți face

O parte din a avea grijă de tine este înțelegerea, cu compasiune și blândețe, a ritmului tău propriu de funcționare. Fii sinceră cu tine atunci când îți scade sau crește energia și folosește aceste fluctuații în favoarea ta. Nu ezită să iei pauze atunci când te simți mai puțin productivă. Fă plimbări scurte, recrează-te, adună-ți gândurile.

Recompensează-te tu pe tine

Asociază grijă de sine cu ceva ce îți place să faci. De pildă, dacă nu ai cea mai bună dispoziție să gătești într-o seară pentru că ești prea obosită de la serviciu, comandă-ți ceva sau mănâncă în oraș. Specialiștii arată că o recompensă adusă din când în când oferă o satisfacție aparte, așa că stabilește-ți „premiul” pe care vrei să îl primești după o zi grea sau o perioadă aglomerată. Succes!

Citește și: Ai grijă de tine! Lasă să mai trăiască și sufletul tău!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
De ce pierdem bani? Opinia psihologului
De ce pierdem bani? Opinia psihologului
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân