Meditația: ghidul începătorului

Meditația oferă un echilibru în organism și ne ajută să reducem nivelul de stres și anxietate. Nu toată lumea știe să facă această practică.
  • Publicat:
Meditația: ghidul începătorului
Meditația: ghidul începătorului

Pentru că am trecut o perioadă destul de dificilă, fără excepții, multe persoane s-au confruntat cu stres, depresie și anxietate, dar cred că cel mai des am auzit vorbindu-se despre meditație și beneficiile sale mai ales în această situație. Adevărul este că meditația oferă un echilibru în organism și ne ajută să reducem nivelul de stres și anxietate. Doar că nu toată lumea știe de unde să pornească cu această practică. Așadar, ia un pix și o foaie, o salteluță și pregătește-te să intri în lumea meditației.

Meditația: folosește o aplicație

Dacă ești nouă în această lume, poți folosi o aplicație care să te ghideze către meditație. Opțiunile sunt numeroase, așa că poți opta pentru cea care te încântă cel mai mult și care consideri că ți se potrivește.

Fii consistentă

Este foarte important să fii consistentă atunci când meditezi. Se recomandă ca meditația să se facă timp de cinci-10 minute, timp de trei săptămâni, iar dacă reușești să ții pasul în tot acest timp, deja va deveni un obicei sănătos din rutina ta.

Nu te teme să-ți golești mintea

La început îți va fi destul de dificil, pentru că această practică presupune ca tu să te detașezi pentru câteva minute de toate gândurile tale. Nu vei reuși să faci acest lucru încă din primele sesiuni, motiv pentru care va fi destul de frustrant, dar nu te da bătută! Scopul meditației este acela de a fi conștient de gândurile pe care le ai, dar să le lași să treacă pe lângă tine.

Ai nevoie de un playlist

Uneori este mult ma ușor să te deconectezi atunci când asculți ceva, mai ales facă este vorba de muzică pentru meditație, sunete din natură sau orice te ajută să intri mai repede în acea stare.

Meditația: nu renunța

La început îți va fi destul de dificil, dar trebuie să știi că este perfect normal. Unele persoane au nevoie de ani de zile pentru a învăța să mediteze, în timp ce pentru altele totul vine natural. Nu renunța, indiferent de rezultat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Teama de fericire și depresia
Teama de fericire și depresia
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân