Ioana Puiu și stilul vizual care reflectă personalitatea creatoarei (P)

  • Publicat:
Ioana Puiu și stilul vizual care reflectă personalitatea creatoarei (P)

O părere populară este aceea că este foarte simplu să devii un influencer online cunoscut. Realitatea este însă una diferită, pentru că este dificil să ajungi să ai un cont cu mulți urmăritori. Talentul și creativitatea sunt doar o parte din poveste și nu trebuie să omitem munca susținută, pentru că nu este suficient să realizezi câteva poze cu telefonul, pe care le urci, apoi, rapid în platforma preferată. De la schițarea inițială a conceptului, până la găsirea recuzitei potrivite pentru a pune în scenă ideea, procesul este unul complex și care necesită timp, fiind apoi urmat de realizarea cadrului și, la final, de editarea și adăugarea câtorva retușuri înainte de publicare.

Pe Instagram, Ioana Puiu a putut să se exprime liber și să creeze un stil vizual inedit care oglindește foarte bine personalitatea naturală a creatoarei, un stil care poate fi descris ca un univers al basmelor, povești care prind viață sub formă de imagini și mici animații drăgălașe, născute din pasiunea pentru tot ce înseamnă audio și video.

Conținutul original care inspiră este, poate, principalul motiv pentru care Ioana Puiu a atras atenția urmăritorilor pe care și-i fidelizează printr-o prezență fresh în peisajul social media românesc. Ioana ne-a dezvăluit că a descoperit pasiunea pentru domeniul foto/video de pe băncile facultății, locul unde a aflat cum să editeze, să retușeze și să-și expună creativitatea într-un mod special, inconfundabil, dar, totodată, personal, și, bineînțeles, original.

Ioana nu se rezumă la a posta doar fotografii și animații simpatice, ci vrea să-și învețe urmăritorii cât mai multe trucuri legate de editare și Instagram prin mai multe postări în care arată secretele care îi permit să utilizeze telefonul mobil sau laptopul ASUS Vivobook Pro 14X OLED pentru compozițiile pe care le creează de fiecare dată când se simte inspirată.

Ioana Puiu

Cum a luat naștere universul basmelor Ioanei Puiu?

De câte ori sunt întrebată: „Cine este Ioana Puiu?” nu știu să răspund într-o singură frază. În online sunt persoana care transpune visele în imagini și sentimentele în animații. Iar, când și când, reușesc să le îmbin, creând astfel o simfonie. Poate sună pompos, însă adevărul este că, încă din timpul facultății de Jurnalism, am început să văd lumea diferit… să fiu conștientă că pot să fiu vocea frumosului.

După am urmat masterul de Producție Audio Video din cadrul aceleiași facultăți și, în felul acesta, am învățat tot ce presupune Adobe. Am avut cursuri teoretice și practice și ușor, ușor… cu multă muncă am ajuns în punctul în care sunt acum. De aproape 4 ani activez în online și este cea mai bună decizie pe care am luat-o pentru că am reușit să transmit mai departe ceea ce se află în sufletul meu: un univers al basmelor.

Ai vreo unealtă preferată care ți-a schimbat felul în care lucrezi?

Am cochetat prima dată cu ASUS în urma cu 1 an și puțin. Deja trecusem la un alt nivel și-mi doream enorm să realizez motion-uri care implicau editări destul de migăloase în Adobe Premiere Pro, Photoshop și After Effects. Laptopul pe care-l aveam atunci era depășit… se încingea foarte tare și mi se crash-uiau programele. A devenit atât de frustrant, încât soțul meu (care lucrează în IT și se pricepe de 1000 x mai bine decât mine) mi-a comandat de la ASUS laptopul care m-a salvat la propriu 🙂

Vivobook Pro 14X OLED este atât de finuț și ușor de folosit, încât îl iau cu mine peste tot. Lucrez până seara târziu și nici nu realizez când a trecut timpul. Nu se încălzește și parcă niciodată nu l-am văzut să obosească (dacă pot să-l personific în felul acesta), însă chiar îl văd că poate să ducă mult. Editez în toate cele trei programe Adobe fără să mi se blocheze ceva în mod subit, iar când export… timpul s-a redus cu peste 80% față de cum eram obișnuită.

Spre exemplu: pentru YouTube filmez/editez 4K și timpul de exportare este atât de mic, încât știu că, în ziua respectivă, pot să-l și urc fără probleme pe canal.

Ce apreciezi cel mai mult la laptopul actual din punct de vedere al unui creator de conținut?

Încă de la început m-a impresionat ecranul OLED pentru că redă culorile atât de frumos și de clar. Am senzația că în imaginile mele se observă fiecare detaliu, încât parcă aș sta minute în șir să mă uit la ele.

Una peste alta, cel mai mult m-a impresionat rotița DialPad din touchpad pentru că este compatibilă cu toate programele pe care le-am menționat mai sus și mă ajută enorm să reglez rapid și în mod intuitiv diverse funcții specifice fiecărui program; luminozitate, sunet, cromatică etc.

O recomandare pentru cei pe care i-ai inspirat să pornească pe un drum similar cu al tău?

Cred cu tărie că, dacă dorești să faci performanță, este necesar să investești într-un aparat foto bun și mai ales într-un laptop care să suporte editarea la rezoluții cât mai mari. Pentru mine calitatea și profesionalismul fac parte din cartea de vizită. Nu aș putea să mă prezint altfel, iar ASUS mi-este prieten și știe întotdeauna ce îmi trebuie.

~~~

Te anunțăm pe această cale că, în momentul în care cumperi orice model ASUS Vivobook Pro 14X OLED, primești, automat, un abonament de acces gratuit timp de 3 luni la peste 20 de aplicații din cunoscuta suită Adobe Creative Cloud, o colecție software consacrată în rândul creatorilor de conținut, plus spațiu în cloud de 100 GB, suficient pentru stocarea proiectelor la care lucrezi.

În acest timp se desfășoară și campania Părerea ta contează care oferă tuturor celor ce postează o scurtă recenzie a produsului pe platformele participante un an de extindere a garanției laptopului ASUS Vivobook Pro 14X OLED.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”