În ce culori să te îmbraci să crești instant libidoul partenerului

Un nou studiu sugerează că hainele de culoare roșie cresc rapid libidoul, atât femeilor, cât și bărbaților. Iată care este explicația din spatele acestui efect psihologic.
  • Publicat:
În ce culori să te îmbraci să crești instant libidoul partenerului
În ce culori să te îmbraci să crești instant libidoul partenerului

Un nou studiu sugerează că hainele de culoare roșie cresc rapid libidoul, atât femeilor, cât și bărbaților. În cazul ambelor sexe, partenerii sau potențialii parteneri îmbrăcați în rosu erau mai atractivi cu până 20%.

Rochiile roșii, de exemplu, cum a fost cea purtată de Julia Roberts în pelicula “Pretty Woman” sunt asociate dorinței și iubirii. Cercetătorii din China au chestionat 160 de studenți cărora le-a cerut să dea membrilor de sex opus o notă în funcție de cât de atractivi li se par. Cei îmbrăcați în roșu au primit un scor mai mare în comparație cu participanții îmbrăcați în alb.

Dr. Xiaobin Hong a menționat în jurnalul Acta Psychologica că “atât femeile, cât și bărbații au perceput membri de sex opus îmbrăcați în roșu mai atrăgători față de cei îmbrăcați în alb. Aceste descoperiri sprijină ideea că roșul indică fertilitatea și crește rata de succes a reproducerii.”

Potrivit unui studiu publicat în 2013 în jurnalul Psychological Science, cercetătorii au descoperit că femeile erau mai predispuse să opteze pentru haine de culoarea roșie atunci când se aflau la ovulație. Astfel s-a ajuns la concluzia că alegerile erau făcute de subconștient, din dorința de a ieși în evidență și de a atrage atenția.

CITEȘTE AICI ȘI DESPRE CELE 7 SEMNE CARE INDICĂ FAPTUL CĂ EȘTI LA OVULAȚIE

Studiile anterioare au oferit același rezultat, ceea ce a dus la teoria “Efectul rochiei roșii”. Acesta este și motivul pentru care în zile ca Valentine’s Day sau Dragobete suntem tentate să optăm pentru ținute în culoare roșie, la fel și atunci când suntem la ovulație.

Cu toate astea, în sport, politică și business, culoare roșie este privită ca amenințare, putere sau competiție. Dr. Hong sugerează că această culoare are sensuri diferite în anumite țări, dar studiile au asociat culoarea roșie cu atracția în toate culturile.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân