Ești fără energie, te-ai îngrășat, suferi de anxietate? Jobul tău ar putea fi problema

Ești super stresată la job? Iată ce semne și simptome apar când atmosfera este toxică
  • Publicat:
Ești fără energie, te-ai îngrășat, suferi de anxietate? Jobul tău ar putea fi problema
Cum știi că jobul tău are o atmosferă toxică? Foto: Pexels.com

Poate nu realizăm, dar o bună parte din timpul vieții o petrecem la job. Dacă această activitate, vitală pentru a asigura cele necesare traiului de zi cu zi, este una aducătoare de stres, se poate instala chiar boala. Sunt diverse afecțiuni direct conectate cu insatisfacțiile pe care un job toxic le poate declanșa.

 

Majoritatea vieții noastre de adult se petrece la job sau prestând o activitate care este remunerată cumva. Acest aspect al vieții ne influențează toate celelalte arii de dezvoltare. De exemplu, dacă atmosfera de la job este una nepotrivită și gradul de stres este ridicat într-un mod constant, cu siguranță și sectorul relațional este afectat. ”N-o să fii complet nefericit la job, dar acasă decum ai deschis ușa fericirea te inundă. La fel, dacă stresul de la job persistă în timp și starea de sănătate îți este nefavorabilă. Astfel că, dacă ai un job care nu te mai împlinește și este necesar să faci o schimbare, conștientizează acest lucru din timp! Observă semnele și ia decizia optimă!” explică Ovidiu Yang, Life Coach, Terapeut, Instructor International ThetaHealing.

Mănânci haotic, te simți mereu obosit – semne și simptome că jobul nu ți se mai potrivește

Ce semne și simptome poți avea atunci când job-ul pe care îl ai nu ți se mai potrivește? Dacă te afli în această situație ai putea experimenta simptome de genul:

  • Nivel de energie scăzut
  • Insomnii
  • Creșteri sau scăderi în greutate necontrolate
  • Alimentație haotică
  • Irascibilitate
  • Conflicte nejustificate cu cei apropiați
  • Libido scăzut
  • Anxietate crescută
  • Simptome de depresie (tristețe profundă, lipsă de motivație, lipsă de acțiune, etc.)
  • Homeostazie a corpului afectată
  • Stimă și încredere de sine scăzute
  • Tendință de izolare din punct de vedere social

Ce te împiedică să renunți la jobul actual și să cauți alt job

După ce ai realizat că job-ul pe care îl ai nu ți se mai potrivește, vine momentul să faci o shimbare. ”Până acolo însă, de multe ori îți este greu să renunți din mai multe motive. Teama de schimbare, teama de necunoscut, te gândești că este greu să-ți găsești alt job, te gândești că-ți va fi mai greu la următorul job, te subevaluezi pentru că n-ai încredere în tine, te iei după ce spun alții („este bine să ai un job decât deloc in aceste vremuri grele”), comoditatea, nu vrei să evoluezi/ să muncești mai mult, credințe și convingeri limitative despre bani („mai bine sărac și cinstit”, „oamenii care au bani fură”, „banul e ochiul dracului”, „banii te fac să fii un om rău”), instabilitate socială și economică, mindset nepotrivit (consideri că o criza economică este periculoasă în loc să consideri că aceasta reprezintă o multitudine de oportunități)” a mai menționat Ovidiu Yang.

Ovidiu Yang, foto arhivă
Ovidiu Yang, Life Coach, Terapeut, Instructor International ThetaHealing, foto: Arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân