Efectele catastrofale ale unei gândiri rigide

  • Publicat:
Efectele catastrofale ale unei gândiri rigide
Sursa foto: profimedia

Potrivit cercetărilor în domeniu, oamenii au probleme pentru că privesc DOAR din punctul lor de vedere, din lipsa flexibilității credințelor interioare. Iată câteva din efectele nefaste ale unei gândiri rigide.

Ce se întâmplă cu cei care țin prea mult la valorile și credințele lor

  • Vor trăi într-un conflict permanent cu ei înșiși: REZULTATUL? Pierdere de timp.
  • Vor crede că părerea lor este cea mai bună: REZULTATUL? Lumea se va depărta de ei.
  • Vor vorbi tot mai mult despre sine: REZULTATUL? Ceilalți se vor plictisi să îi asculte.
  • Vor avea gânduri în antiteză (bine/rău): REZULTATUL?  Vor experimenta schimbări de dispoziție.
  • Vor pretinde mai mult decât vor oferi: REZULTATUL? Dezamăgire.
  • Vor vedea în conflicte soluții pentru problemele lor: REZULTATUL? Bolile fizice.
  • Vor judeca în mod permanent ce se întâmplă cu alții și mai puțin ce se întâmplă cu ei: REZULTATUL? Pierdere de energie.

„O minte deschisă înseamnă deschiderea şi iubirea de oameni, iar una închisă – judecată spre ei. Gândirea rigidă este o uşa prin care toţi trecem. Ne ajutăm de alţîi că să vedem şi celelalte uşi din camera vieţii unde trăim. Unii dintre noi se vor pune într-un colţ să plângă, iar alţii vor deschide toate uşile să vadă ce alte posibilităţi sunt”, Alexandru Pleşea – psiholog, trainer NLP și hipnoterapeut.

 

Sursa foto: profimedia

Citește și: 5 tipare toxice de gândire care te împiedică să evoluezi

Efectele nefaste ale unei gândiri rigide

Valorile şi convingerile noastre reflectă identitatea noastră, ne indică cine suntem, ce vrem și ce credem (sau nu) că putem fi sau face, și mai ales ce putem deveni dacă alegem să ne explorăm potențialul creator.

Convingerile sunt credințe pe care le-am preluat din copilărie, de la figurile noastre de atașament și totodată de la cei din jur, care prin ASIMILARE au devenit ale noastre.

Acestea ne pot propulsa în lumea posibilităților infinite sau, din contră, ne pot tăia aripile și arunca în abisul unei gândiri rigide care ne poate face viața un calvar.

În loc de concluzie…

Devino conștient pe zi de trece de convingerile care îți modelază viața și îți determină cursul acțiunilor ca să prosperi în ceea ce întreprinzi și să ai viața pe care ți-o dorești!

Alege să trăieşti în prezentul tău, alege să fii bine cu tine!

Citește și: Legătura dintre gânduri și starea de bine: pastila de psiho

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân