Cum să ne depășim fricile și să ieșim din zona de confort

  • Publicat:
Cum să ne depășim fricile și să ieșim din zona de confort
Sursa foto: profimedia

Trebuie să recunoaștem. Cu toții am fost acolo într-un anumit punct în viață. Cum putem oare să ne conștientizăm comportamentele învățate care ne fac rău? Cum putem delimita zona de confort de cea de acțiune?

Zona de confort, una dintre cele mai provocări ale vieții

Se spune că viața începe atunci când ieși din zona de confort. Și oricât de mult ai vrea, gândul că de mâine lucrurile, oamenii și activitățile pe care le faci ar putea să se schimbe, s-ar putea să te sperie.

Părăsirea zonei de confort nu e ușoară și e normal să fie așa. De aceea, mulți specialiști spun că primul pas pentru a ieși din zona de confort este să ți-o extinzi. În această etapă, lucrurile trebuie să meargă natural, nu încerca să pui prea multă presiune pe tine. Poți începe prin a te împinge treptat spre noi provocări sau noi experiențe.

Poate fi dificil să mergi pentru prima dată la sală, într-o vacanță de unul singur sau să stai, pur și simplu în liniște și să-ți asculți gândurile. Dar, pe măsură ce te ambiționezi să le faci, este mai ușor să mergi mai departe.

Ce se întâmplă dacă rămâi în zona de confort?

Dacă rămâi în zona de confort, nu o să se schimbe nimic, nu va trebui să faci niciun efort și totul va fi exact că până acum. Sună tentant? Ei bine, tentația vine și cu o serie de dezavantaje, precum:

Poți rămâne pe loc

Dacă rămâi în zona de confort prea mult timp, lucrurile vor fi simple. Însă dacă nu încerci și activități care te provoacă, vei pierde oportunitățile care te-ar putea ajută să te dezvolți.

Dacă nu riști, nu câștigi

Dacă nu încerci ceva nou, nu îți vei putea ajunge la un nivel mai sus. Recompensele mari vin pentru cei care doresc să-și asume riscuri și care acționează.

Nu vei învață nimic

Dacă te rezumi doar la punctele forțe actuale, vei neglija șansă de a dezvoltă noi abilități. Atunci când îți asumi unele riscuri, poți reuși să îți îmbunătățești punctele slabe.

De ce este sănătos să ieși din zona de confort?

Zona de confort este sănătoasă și posibilă pentru o perioadă limitată de timp, dar dacă o prelungim prea mult, ne lasă dezechipați pentru viață. Și chiar ne deprivează de împlinire și sens.

Sigur, e mai ușor să luăm o pastilă decât să spunem nu poftelor culinare și să facem mișcare. Dar confortul acesta se plătește mult mai scump mai târziu. În orice sens al vieții.

Așa că, mai bine renunți la puțină plăcere sau confort azi și alegi zona de disconfort, dacă o putem numi așa, acea zonă în care alegi să mergi pentru că acolo poți învăța ceva ce azi nu știi sau poți realiza ceva ce azi nu poți face.

Citește și: Viața este suma lucrurilor pe care le accepți

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân