Cum știi că ai de-a face cu o persoană pasiv-agresivă? Acordă mai multă atenție acestor semnale

  • Publicat:
Cum știi că ai de-a face cu o persoană pasiv-agresivă? Acordă mai multă atenție acestor semnale
Sursa foto: shutterstock

Probabil că și tu ai întâlnit, cel puțin odată în viață, o persoană pasiv-agresivă. Nu își arată adevărata față, e maestră în manipulare și te face să crezi doar ce vrea ea. Iată la ce poți fi atentă începând de azi pentru a evita astfel de persoane. Nu îți aduc niciun folos.

Toate lumea se poate comportă pasiv-agresiv câteodată. Dar când acest lucru devine o obișnuință deja, se transformă într-o problemă pentru sine și pentru cei din jur.

Nu își recunoaște niciodată emoțiile

O persoană pasiv-agresivă nu recunoaște niciodată ce simte, își suprimă supărarea, își ascunde neputința și își neagă furia. Nu procezeaza aceste emoții, atât de firești de altfel, și nici nu se dezvoltă.

Duce încăpățânarea la extrem

Atenție, încăpățânarea nu este egală cu ambiția. O persoană pasiv-agresivă tinde să fie încăpățânată, de cele mai multe ori, nefondat. Orice i-ai spune, ea crede contrariul. Cu o astfel de persoană nu există cale de mijloc. Trebuie să aibă întotdeauna dreptate, întotdeauna un ultim cuvânt de zis.

Se distanțează atunci când au loc conflicte

Nu își asumă niciodată un conflict. Mai mult de atât, poate refuza complet să îți vorbească. Nu are o atitudine matură și nu face compromisuri. Ba dimpotrivă, aruncă pe umerii tăi această responsabilitate, ea degrevându-se total de ea.

Te „insultă” subtil, dar voit

O astfel de persoană te poate surprinde cu insulte subtile, spuse desigur „în glumă” și mascate inclusiv într-un compliment sau făcând referire la punctele slabe pe care, da, le știe deja. Întotdeauna o persoană pasiv-agresivă are temele făcute.

Nu duce niciodată sarcinile la bun sfârșit, cu atât mai mult atunci când lucrează într-o echipă

O persona pasiv-agresivă nu lucrează bine în echipă. Nu se integrează și nu comunică eficient cu cei din jur. În general, pierde din detalii și crede că toată lumea e împotriva sa. Și îmbracă haina de victimă în cele mai urmă.

Citește și: Comportamentul pasiv agresiv – cum îl recunoaștem la o persoană?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân