Cum se simt partenerii înșelați?

Partenerii înșelați, dar și ce care înșală au nevoie de încredere.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum se simt partenerii înșelați?

Partenerii înșelați se pot simți ca într-un roller coaster emoțional. Cei mai mulți parteneri trădați se gândesc obsesiv la infidelitate și se întreabă: de ce li s-a întâmplat asta și de ce le-a făcut partenerul așa ceva.

Pe de altă parte, partenerul care înșală se gândește că e îndreptățit să facă asta pentru că nu mai primea atenție și afecțiune.

Cum înveți din nou să ai încredere?

A învăța să ai din nou încredere după trădare este un proces lent și extrem de provocator. Cu toate acestea, ambii parteneri trebuie să accepte mai întâi că fiecare are de lucru pentru a-și vindeca rănile.

Dacă ești în situația partenerului infidel, află că ar fi bine să:

Trebuie să faci o alegere: ar trebui să pui capăt aventurii sau relației. Dacă, deși îți propui să faci acest lucru, nu reușești, trebuie să te gândești ce nu mai merge în căsnicia ta și dacă aceasta mai poate continua. Fii dispus să îți ceri scuze pentru că ai înșelat într-un mod sincer și să promiți că nu vei repeta acest obicei

În plus, dacă ești trădătorul, trebuie să te concentrezi pe transparență totală și pe restabilirea încrederii partenerului tău în tine.

Dacă tu ești cel care a trădat, întreabă-te: „Ce pot face pentru a restabili încrederea partenerului meu?”

Partenerul care este trădat trebuie să-și amintească să fie amabil cu el însuși, mai ales atunci când are o zi proastă și intră într-o stare de ruminație legată de infidelitatea partenerului său. Dacă tu ești partenerul trădat, atunci ar trebui să:

Îți exprimi sentimentele față de soț/soție, dar să te asiguri că eviți acuzațiile. Evită să repeți toate evenimentele din jurul aventurii. Sesiunile de discuții maraton despre asta pot adânci rănile. Găsește o modalitate de a ierta sau cel puțin de a accepta acțiunile partenerului și de a face pași în direcția iertării.

Sarcini pentru ambii parteneri

Ambii parteneri trebuie să vorbească despre sentimentele lor intense cu respect, fără vină, judecată, critică și dispreț. Partenerii trebuie să găsească o modalitate de a se conecta emoțional și sexual: „Fără prezența intimității sexuale, care este plăcută pentru amândoi, relația nu poate începe din nou”, declară psihologul american John Gottman.
De asemenea, trebuie să fiți în acord și să petreceți timp regulat împreună.

Țineți minte că recuperarea după o aventură necesită întotdeauna expertiza unui terapeut instruit și dorința de a exprima sentimentele rănite într-un cadru sigur care poate facilita vindecarea.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”