Cum să te simți minunat fără să cheltui nici un leu

Ei bine, pare o fantezie, însă mereu există soluții să te simți bine. Statul în natură dis de dimineață este o sursă de energie pozitivă la îndemână.
  • Publicat:
Cum să te simți minunat fără să cheltui nici un leu
foto: Mădălina Drăgoi

Pentru o bună parte din populația ce trăiește în aglomerări urbane a devenit atât de normal să se adoarmă și să se trezească cu telefonul în mână sau cu ochii în televizor… Însă pe termen lung, acesta nu este un obicei ce face cinste sănătății. Ce ar fi să bei cafeaua în mijlocul naturii, chiar dacă stai în oraș?

Să nu mai ”atingi” privirea de ecrane cu cel puțin 3 ore înainte de a merge la somn și deloc în timpul nopții este un obicei ce mă ajută să dorm mai bine. De asemenea, dacă atunci când mă trezesc nu verific rețelele sociale ca prim gest și trag draperiile și deschid fereastra inspirând aer curat am șanse mult mai multe să încep o zi bună. Cu siguranță mai multe șanse decât cei care deschid imediat televizorul pe canalele de știri.

Starea de bine – gratuit prin ieșiri dis de dimineață în aer liber

Aerul curat din natură are rolul de medicament natural atât pentru plămâni cât și pentru starea de spirit. De asemenea, mai ales în sezonul cald puteți face terapie gratuit mirosind florile, frunzele, scoarța copacilor, pământ. Acest exercițiu al exersării simțului mirosului este unul de succes recomandat de psihoterapeuți din toată lumea.

Mersul cu picioarele goale prin rouă – masaj gratuit

O altă modalitate de a ne destresa este să ne plimbăm desculț prin iarbă. Și de a face un masaj natural tălpilor picioarelor, zone sensibile și gazdă a multipli centri nervoși. În plus, conexiunea cu mama pământ nu va face decât să îți aducă zâmbetul pe buze.

Ieși dimineața în natură, ca să dormi mai bine noaptea

Expunerea la lumina dimineții are multiple roluri. Pe lângă mișcare și activarea sistemelor musculare și osoase, calmarea sistemului nervos organismul reglează și nivelul de melatonină. Întâi se produce serotonina de care este nevoie care la ora somnului se va converti în melatonină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
4 tehnici de mindfulness: beneficii
4 tehnici de mindfulness: beneficii
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân