Cum să rămâi productiv la locul de muncă în perioada rece din an

Atunci când temperaturile scad mult, mersul la muncă devine mult mai dificil. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să rămâi productiv la locul de muncă pe toată durata acestei perioade reci din an.
  • Publicat:
Cum să rămâi productiv la locul de muncă în perioada rece din an
Sfaturi despre cum să rămâi productiv la locul de muncă în perioada rece din an Sursa foto: Shutterstock

Iarna vine cu temperaturi scăzute și cu perioade mai scurte în care putem vedea lumina zilei. În medie, oamenii își petrec timpul la muncă opt ore în intervalul oral 6:00-20:00. În acest fel, majoritatea dintre noi suntem nevoiți să plecăm și să ne întoarcem de la muncă pe întuneric.

Această lipsă de lumină din timpul zilei poate avea un efect negativ asupra rutinei noastre și a stării generale. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să treci mai ușor peste această perioadă din an.

  1. Ia pauze mai scurte și mai dese

Din cauza lipsei expunerii la soare, a vitaminei D și a perturbării ceasului nostru intern, cu toții ne simțim puțin mai obosiți și mai leneși în timpul iernii. Deloc surprinzător, acest lucru se corelează adesea cu o activitate fizică mai scăzută. Cu toate acestea, această lipsă de mișcare nu poate decât să-ți sporească letargia și să te facă să te simți și mai slăbit.

Pentru a contracara această inactivitate și pentru a-ți împrospăta mintea, încearcă să iei scurte pauze de la birou periodic pe parcursul zilei. Făcând lucruri precum să te ridici și să mergi la o plimbare rapidă, să-ți stropești fața cu apă rece sau să găsești un spațiu liniștit pentru a face o scurtă meditație sau pur și simplu pentru a respira profund pentru câteva minute poate fi benefic. De asemenea, poate fi util să mănânci prânzul departe de birou.

Mișcarea în plus te poate ajuta la creșterea nivelului endorfinelor, care acționează ca antidepresive naturale și care te eliberează de stres și anxietate.

  1. Rămâi activ

Iarna este recomandat să faci de două ori mai multă mișcare decât în sezonul cald pentru a rămâne în formă și sănătos. Plimbările și joggingul în aer liber te vor ajuta mai mult decât statul pe scaun. Exercițiile fizice regulate te vor ajuta, de asemenea, în prevenirea problemelor articulare și cardiace, precum și în ceea ce privește obezitatea sau diabetul. În plus, sportul este benefic și pentru a gestiona mai bine stresul și stările de anxietate sau depresie.

  1. Ai grijă de corpul și sănătatea ta

Uneori avem tendința de a ne pune pe ultimul loc, iar acest lucru ar putea să fie dăunător în timp. Încearcă să mănânci alimente care te fac să te simți mai bine și care îți oferă energie, odihnește-te corespunzător și bea cantități optime de apă.

Dacă simți că ești lipsit de puteri, încearcă să discuți cu medicul tău. Este posibil să te confrunți cu o depresie sezonieră. În calitate de profesionist, acesta te va îndruma în direcția corectă și îți va oferi sfaturile și instrumentele necesare pentru a depăși această etapă a vieții.

Cu toții ne simțim puțin posomorâți în această perioadă a anului, dar asta nu înseamnă că trebuie să suferim în tăcere.

  1. Obține suficientă vitamina D

Nu există nicio îndoială că nivelul de vitamina D scade iarna. Însă ai nevoie de această vitamină pentru oase puternice și un sistem imunitar robust. Deficiența a fost legată de afecțiuni autoimune  și de diabetul de tip 1. Cea mai mare parte a vitaminei D provine din expunerea la soare și poți face rezerve, stând în aer liber vara.

Este recomandat să-ți iei cât mai multe pauze pe parcursul zilei pentru a petreci timp afară. În plus, încearcă să lucrezi lângă o fereastră pentru a sta cât mai mult la lumină naturală.

Consumul de pește gras sau cereale fortificate poate ajuta la creșterea nivelului de vitamina D din organism. O porție de sardine sau de somon conține doza zilnică recomandată de aproximativ 15 micrograme.

  1. Ia-ți o vacanță

O vacanță într-un loc mai călduros ar putea fi de mare ajutor în această perioadă din an. Nu numai că vei simți din nou razele puternice ale soarelui, ci vei avea parte și de puțină relaxare, departe de tot stresul cotidian.

  1. Setează-ți limite

Ar putea fi puțin dificil să reușești să te detașezi de munca ta, mai ales în cazul în care ești propriul tău angajat sau dacă lucrezi de acasă. Este natural să-ți dorești să performezi și să-ți mulțumești șefii, dar lipsa detașării de muncă ar putea să te lase rapid fără energie. Cu toții avem nevoie de timp pentru a ne relaxa, astfel încât mintea să se poată detașa de tot stresul acumulat de-a lungul timpului.

Cea mai bună metodă prin care să reușești să te detașezi de muncă este prin setarea unor limite. Poate că aceste limite constau în a nu răspunde la email-uri după ce ai terminat programul de lucru. Orice limită alegi să-ți setezi, aceasta îți va oferi oportunitatea de a te relaxa și de a-ți pune gândurile în ordine.

Surse: theeverygirl.com, bayt.com, siliconrepublic.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân