Cum să îți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală

  • Publicat:
Cum să îți menții sănătatea mintală și emoțională în era digitală
Sursa foto: shutterstock

Termenul de „burnout” este tot mai des întâlnit în zilele noastre, mai ales la tinerii care resimt presiunea socială pe umerii lor. Și din cauza acestui lucru, tot mai mulți tineri ajung să lucreze până la epuizare, iar acest fenomen le afectează nu doar viața socială, cât și pe cea personală. Iată mai multe despre era digitală, dar și despre cum poți rămâne conectat la tine.

5 sfaturi care te vor ajuta să răzbești să nu te pierzi pe tine

Rămâi ancorat în realitate

Acum când totul s-a mutat în online și când ne confruntăm tot mai des cu această influență a digitalului în viețile noastre, mulți dintre noi uităm să fim prezenți în viața reală, în cea din spatele ecranului. 

De aceea, pentru a-ți menține sănătatea mintală și pe cea emoțională la cote sănătoase, specialiștii recomandă petrecerea timpului în offline (cu familia, cu prieteni șamd). De asemenea, tot ei recomandă și consumul de conținut de calitate din mediul online.

Citește și: Consumul excesiv de social media poate cauza depresie

Petrece timp în natură

Potrivit cercetărilor, cel puțin două ore pe săptămâna petrecute în sânul naturii sunt suficiente pentru o bună funcționare a organismului. Astfel, pentru a avea grijă de tine ca un tot, este important să ieși! În parcuri, păduri sau alte colțuri de verdeață. Chiar și câteva minute pe zi te ajută să îți pui ordine în gânduri și să te reconectezi la sinele tău.

Citește și: Simți că vei claca la job? Iată sfaturile psihologului despre cum să eviți sau să tratezi burnout-ul!

Fă mișcare!

Dacă o sesiune de mișcare în natură curpinde și puțin jogging sau efort fizic, ar fi minunat! Este dovedit științific că antrenamentul contribuie simțitor la asigurarea unei stări de bine și că reduce stresul oxidativ. 

Astfel, ori de câte ori te simți anxios, stresat sau copleșit, ia o gură de aer proaspăt, ieși afară și cu siguranță te vei simți mai bine!

Citește și: Scapă de stres cu o plimbare – 6 pași pentru o plimbare corectă

Mănâncă sănătos și cât mai curat

Sănătatea fizică pornește întotdeauna din interior. De aceea, foarte important este combustibilul cu care tu îți alimentezi organismul. Dacă nu mănânci sănătos și nu respecți un program de mese, cu siguranță acest lucru se va răsfrânge și asupra organismului și stării de bine.

Odihește-te suficient

Somnul ajută corpul să se mențină sănătos și susține funcția imunitară. Atunci când nu te odihnești suficient, creierul nu funcționează optim, astfel că funcțiile cognitive precum capacitatea de concentrare, de focus, memoria și gândirea, pot fi afectate. Potrivit specialiștilor, un adult are nevoie de medie de 8-9 ore de somn/noapte.

Citește și: Predispuși la depresie, anxietate, suicid. Cine sunt, ce pot face ei?

Surse: Unicef, Wellbeing People, Here to Help

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân