5 obiceiuri care îți aduc fericirea și o întrețin pe termen lung

  • Publicat:
5 obiceiuri care îți aduc fericirea și o întrețin pe termen lung
Sursa foto: shutterstock

Ce înseamnă fericirea pentru tine? Și cum reușești să o întreții? Iată mai jos câteva dintre lucrurile importante pe care specialiștii ne îndeamnă să le aplicăm în viața de zi cu zi pentru o viață mai împlinitoare.

Poți susține fericirea pe termen lung? 5 ponturi!

Privește lucrurile în profunzime

Când oamenii vorbesc despre fericire, unii o anulează instant considerând că este un obiectiv nerealist. Lucrurile nu stau însă așa. Fericirea este tangibilă. Starea de bine este tangibilă. Desigur, emoțiile dificile sunt și ele o parte firească a vieții. Ia-le că atare, trăiește-le, nu te ascunde de ele. Fericirea, în schimb, este o stare mai profundă, complexă, întemeiată pe conexiune, scop și speranță. 

Citește și: Secretul fericirii: 3 lecții despre fericire descoperite de un studiu de 80 de ani de la Harvard

Setează-ți obiective clare, dar fii dispusă să te detașezi oricând de ele

Este sănătos să avem scopuri, ele ne dau direcția în viață. Greșit este să ne agățăm în schimb de ele cu orice preț, undeori chiar cu prețul nefericirii noastre. Dacă nu ești fericită pe deplin de parcursul călătoriei, nu vei fi nici la destinație. Fii, așadar, pregătită oricând să renunți la un obiectiv care nu îți aduce fericire în toată chintesența cuvântului.

Nu te lasă păcălită de „povești” nesusținute de o bază reală

Există multe povești despre ce presupune o viață fericită. Ideea conform căreia „banii aduc fericirea” îți este familiară? Potrivit cercetărilor, a avea mai mulți bani nu este sinonim cu a fi mai fericit, a avea relații de bună calitate, a avea grijă de sănătatea noastră mentală și fizică și a trăi în conformitate cu convingerile și valorile noastre. Așadar, reconsideră!

Citește și: Banii și legătura cu fericirea: cum ne afectează?

Fii deschisă să primești

Relațiile calde și iubitoare sunt vitale pentru a trăi o viață fericită. Permite-le așadar celorlalți să îți ofere ce au ei mai bun, chiar și o încurajare, un sfat, o îmbrățișare sau o mâna de ajutor. Fii deschisă să primești generozitatea oamenilor, dragostea și căldura lor. Acest lucru va duce negreșit la conexiuni mai profunde și la mai multă fericire.

Petrece mai mult timp cu tine în natură

Noi suntem oameni ai naturii, dar cu toate astea în ziua de azi petrecem atât de mult timp în apartamentele noastre, în birouri, în spații închise. Care nu ne satisfac nevoile de bază. Natura este esențială pentru bunăstarea noastră, pentru calitatea vieții, pentru sănătatea noastră emoțională.

Citește și: Fericirea, văzută din percepţii diferite: psiholog român explică

Surse: CNN, Business Insider, Live Well Be Happy

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”